Avatar uživatele
anonym

Slyšel jsem že se dá studovat VŠ bez maturity

Je to pravda a případně která škola to umožňuje?
(slyšel jsem něco o herecké)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4609 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Berušinka

No, když nemáš maturitu, nemůžeš ani na VŠ – to je blbost. Bez matury nemůžeš studovat ani denní ani dalkáč…
No jo Hanulko, ale to neplatí – je to pouze pro ty, kteří budou dělat maturu v září, pokud jí neudělají mají smůlu, takže matura potřeba fakt je.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Andělé

V pořadu 13.komnata se někteří herci svěřili,že za komunistů vystudovali vysokou hereckou školu bez maturity.Dostali se k herectví náhodou,šlo jim to dobře a spokojený režisér je dostal na vysokou i bez maturity.
Dnes to načerno nejde,ale letos,kdy byly maturity poprvé státní,je to možné,ale né s důvodu,že na střední školu vůbec nepůjdete a půjdete rovnou na vysokou jak jsem psala výše,ale s jednoho prostého důvodu:
Státní maturity byly letos poprvé velmi náročné a očekávalo se mnohem vyšší procento maturantů,kteří ji neudělají,než tomu bylo dosud.Proto některé fakulty,aby nepřišly o své potenciální studenti a zároven jim tím dali šanci,je vemou i bez maturity,kterou neudělali na jaře,ale samozřejmě ji musí složit na koncem srpna. A teprve v září se student prokáže matur.vysvědčením a v září nastupuje na vysokou,jako ti maturanti,co ji složili v červnu:-)
Takže střední školu samozřejmě neobejdete,ale má dnes student šanci se přihlásit na vysokou ještě v době,kdy maturitu neudělal,ale složí reparát v září:-)
Což je aspon jedna dobrá věc,na celé té státní tramtárii.
Doplňuji:
led-o tom,že někteří herci absolvovali roční přípravu na vysokou a bylo jim to uznáno jako maturita jsem neslyšela,ale věřím,že to tak bylo…:-)

Upravil/a: Andělé

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

zde jsem něco našla
pročti si to
http://www.de­nik.cz/regiony/na-vs-se-letos-mohou-hlasit-i-bez-maturity20110807­.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Zlá formulácia titulku. Bežný novinársky zavádzajúci systém (ľudia verte).
správnu odpoveď sa dozviete až po prečítaní článku:
Nemusíte mať spravenú maturitnú skúšku počas prijímacích skúšok na VŠ. Doklad o vykonaní maturity môžte doložiť dodatočne pri zápise do 1.semestra.
PS.
Andělé,
nevidela som tento diel 13.komnaty, ale zjavne šlo o starých hercov, z generácie tzv robotnícko-roľníckych hercov.
V povojnovom období sa medzi ľuďmi robil nábor aj na herecké pozície. Brali sa aj ľudia bez kvalifikácie, pokiaľ vedeli hrať.
Neskôr v 50 rokoch, keď už bola nová herecká generácia s VŠ, aby títo dobrí (až špičkoví) herci mohli naďalej hrať, si dokončili na výnimku vzdelanie (ako hovoríte, aj bez maturity). Absolvovali ročnú prípravku na VŠ, ktorá aj s papierom o záverečnej skúške bola rovnocenná maturite. Takže vlastne ju mali, aj keď oni sami ju za maturitu nepovažovali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek