Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smazaný boot "no bootable device"

Ahoj mam menší problem měl jsem na disku z oddíly RPT nebo jakse to jmenuje více oddílu recorvery atd chtěl jsem přeinstalovat win 8 na win 7 ale omylem sem smazal všechny oddíly kromě hdd kde mam windows ale po zapnutí hodi hlašu no bootable device je na zakladove desce UEFI a windows stale nejde přeinstalovat furt to píše hlašku z RPT že tam nemůžu nainstalovat nevíte někdo jak to opravit nebo to udělat tak aby jsem mohl aspon nainstalovat ty win 7 ? Děkuji

Předmět Autor Datum
Nabootujes instalacne CD 64bitovych Win v UEFI mode (idealne cez bootmenu klavesu a vyberes UEFI - D…
MM.. 24.10.2013 15:13
MM..
jo jenže nefunguje cd romka a bootuju přes USB Kličenku :D a UEFI mi to blokuje
EmpiikCZ 24.10.2013 15:15
EmpiikCZ
nastav v biosu na ahci a pak boot z usb a musi jit
neky2 24.10.2013 18:38
neky2
Aby sa dalo bootovat z USB v uefi mode tak by si musel ten USB vytvorit specialnym sposobom aby bol… poslední
MM.. 24.10.2013 18:46
MM..

Nabootujes instalacne CD 64bitovych Win v UEFI mode (idealne cez bootmenu klavesu a vyberes UEFI - DVDROM). Potom budes moct instalovat na GPT oddiel.

Preco ti ten terajsi Windows nebootuje neviem, ale asi to co ostalo neni oddiel s Windows alebo si uz posahal MBR aj GPT. Keby si mal instalacku povodnych Win mohol by si urobit opravit bootovanie a mohlo by to povodne WIn nabehnut. Ale ked chces instalovat nove Win tak ti to je stejne nanic.

Este si predsa over ze ci nefunguje recovery klavesa.

Aby sa dalo bootovat z USB v uefi mode tak by si musel ten USB vytvorit specialnym sposobom aby bol bootovatelny v UEFI mode.

Ked nepotrebujes nutne bootovat v UEFI mode tak tu instalacku nabootuj normalne, zrus vsetky oddiely a vytvor nanovo, alebo nabootuj najprv akykolvek linux a zmaz vsetky oddiely disku napr. v gparted a urob tam normalne MBR, zmaz GPT, alebo zmaz cimkolvek prve sektory disku tym sa zrusia vsetky oddiely aj ich tabulky. Potom ti dementny tupy microsoft instalator bude vediet vytvorit oddiel aj bez UEFI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru