Avatar uživatele
danaanad

Snížení nájemného v nájemním bytě

Požádala bych o radu, která se týká snížení nájemného v nájemním bytě.Jedná se o to, že rodiče-důchodci mají již 5 let závadu ve stoupačkách a neteč jim studená voda, jen teplá.Bydlí v paneláku, pronajímatelem je bytové družstvo-rodiče jsou v nájmu-neodkoupili si byt a družstvo dodnes neodstranilo tuto závadu.Hodlám napsat žádost o snížení nájemného za tuto dobu zpětně na družstvo, ale nevím jak vysoká může být sleva s tím, že nájem je t.č.6 tisíc Kč.Mohu napsat 10%?Nevím podle čeho se mám řídit.Vyčetla jsem na netu jen přiměřenou částku…, ale co je tato částka?Pomůže mi někdo, prosím?Děkuji předem za radu.D.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 4800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
.

me jen napada, jestli by nebylo jednodussi si zavolat vodare, jestli by to dokazal opravit. anebo zajit osobne na druzstvo a jednat s nimi. slevu na najmu bych resil az uplne na poslednim miste – preci jenom to neresi podstatu problemu – sprchovat se ve varici vode musi byt dost neprijemne 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Tento postup je zcela v pořádku, protože byt nelze řádně užívat, náleží sleva na nájemném. Přiměřená část je trošku problém. Žádal bych si více než 10% třeba i 20%/slevit se dá vždy / a v první fázi se zkusil dohodnout z družstvem. Pokud nedojde k dohodě, musel by výši pčiměřené slevy určit soudní znalec, případě potvrdit soud.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek