Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Software - klonování obrazovky na druhý monitor

Mám problém - používám dva monitory (CRT na grafiku, LCD na filmy) na integrované grafické kartě Ati Radeon HD 3200. V ovladačích je pouze rozšíření plochy na druhý monitor, ale ne klonování, jak to nabízí třeba ovladače GeForce. Existuje nějaký univerzální soft, kterým bych docílil toho, abych měl na obou monitorech stejný obraz? Je to komplikované ještě tím, že na CRT používám nakalibrovaný barevný profil, který na LCD nesmí běžet (to je ale druhotný problém, který by tak nevadil). U LCD monitoru (Samsung 2433BW) je nějaký program na více obrazovek, nastavuje jakési nesmysly, jejichž význam jsem nepochopil, ale klonování taky ne.

Předmět Autor Datum
Ještě OS - Windows XP
Míla2 26.03.2009 10:16
Míla2
V CCC "Displays Manager - Displays Properties" pretahni mysi levy displej (Main) do praveho. Vyleze…
mif 26.03.2009 10:25
mif
Dík, ale raději bych nějaký univerzální program. CCC až jako skutečně poslední nouzová možnost, za k…
Míla2 26.03.2009 10:39
Míla2
Tak to neporadim. Melo by to ale jit primo v display-properties Windows (stejnym zpusobem). Ja mam…
mif 26.03.2009 10:45
mif
Co to je CP?
Míla2 26.03.2009 10:46
Míla2
CP: Control Panel. CCC: Catalyst Control Center.
mif 26.03.2009 10:49
mif
Toto mozu nastavit jedine ovladace (a teda CCC), ziaden univerzalny program nevie ako ma nastavit tv…
MM.. 26.03.2009 13:15
MM..
Chlapi dík za odpovědi - když už bych teda ten CCC nainstaloval - je možnost mít na každým monitoru… poslední
Míla2 26.03.2009 20:01
Míla2

Toto mozu nastavit jedine ovladace (a teda CCC), ziaden univerzalny program nevie ako ma nastavit tvoju grafiku. Ked si si kupil ATI tak pouzivaj CCC, neni na nom nic strasneho, normalny program. Ze sa laduje trochu dlhsie je dane debilnym vyvojarom kedze debil pouzil NET framework, inac je CCC vpohode.

Chlapi dík za odpovědi - když už bych teda ten CCC nainstaloval - je možnost mít na každým monitoru různej profil barev? To se asi netýká CCC, ale Windows obecně. LCD si z instalačního CD nacpe svůj profil, ale mě se po spuštění spouští Adobe gamma loader, kterej si nastaví CRT - ten je pro mě nejdůležitější a ovlivní i to LCD. Lze u dvou monitorů v režimu clone použít pro každej monitor různej barevnej profil (záložka Správa barev)?

Nebo se zeptám znovu a jinak - zpracovávám fotografie, tady je možný jenom CRT nebo LCD s lepší technologií než TN. Ale já TN potřebuju jako referenční, abych hned viděl, jak fotky budou vypadat pro 90 % lidí, který mají TN panely. Fotky musím zpracovat na CRT, ale zároveň je kontrolovat na LCD s TN a pro výsledek zvolit jakýsi průměr, aby to vypadalo celkem slušně na obou typech monitorů. Myslel jsem si, že nejlepší je režim clone, kde to můžu hned vidět. Ale třeba si to myslím špatně a jde to řešit jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru