Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sony Vaio SVE1512Q1EW - přehřívání?

Ahoj mam notebook Sony Vaio SVE1512Q1EW(1336x768) . Když propojím tnb a TV Sony Bravia FullHD(1920x1080) tak po cca 20 minutách vyzkočí obraz do takové podoby

viz.obr

[img]http://s17.postimage.org/rc6shlmrv/DSC01561.j pg[/img]

propojuji přes HDMI zlacené konektory . Myslím si že je na vyně přehřívání grafiky a tak uvažuji o koupi chladící desky pod ntb .Jste stejného názoru nebo je chyba jinde ?

nastavení TV a ntb bylo první co jsem udělal abych mohl sledovat filmy v ve FULL
HD

ps: ntb je týden starý , tak prach a nečistoty bych tam nehledal .ntb je na rovné podložce bez textilie a pro jistotu jsem zadní část ntb podložil 2x propiskami kvuli cirkulaci vzduchu (zatím než koupím podložku :)) .Teploty se pohybují cca 50-70C což si myslím že není taková hrůza ale na sledování HD filmu v propojení s HDMI kabelem to bude asi chtít chladící podložku pod ntb co ? :-(

Předmět Autor Datum
Skus iny kabel, ne zlaceny a ne cinsky. Si napr. pozicaj. Co najkratsi a co najrubsi. Zlacene konekt…
MM.. 19.02.2013 20:33
MM..
cituji: Skus nepouzivat dualview proste obraz prepni len na TV, single display. Nejaka zmena? ------…
ROMAN.P 19.02.2013 21:40
ROMAN.P
tak je to pravdepodobne studenak na konektore v TV. Nema ta TV iny HDMI vstup? ... resp. moze byt a…
MM.. 20.02.2013 05:43
MM..
TV ma 3x HDMI vstupy ale ani v jednom to nefaká . Jestě prosím Tě nerozumím tomu výrazu "Studenák" t…
ROMAN.P 20.02.2013 08:32
ROMAN.P
Ovladače jsem zkoušel stahnout přímo s ntb "Catalist Control Center" a a ne u SONY , tady jsem hleda…
ROMAN.P 20.02.2013 09:00
ROMAN.P
Už jsem to asi našel ale co mám zvolit ? http://www.sony.cz/support/cs/product/SVE1512Q1EW/ updates
ROMAN.P 20.02.2013 09:16
ROMAN.P
Mas si tam vybrat presne jaky mas Windows a potom ovladac - graphics.
MM.. 20.02.2013 17:05
MM..
Takže jesm veškeré ovladače s webu SONY pro daný notebook Sony Vaio SVE1512Q1EW postahoval a nainsta…
ROMAN.P 20.02.2013 12:20
ROMAN.P
Studenak znamena blby spoj predstav si drat z kobnektora ktory ma byt pevne pripajkovany na vodivej…
MM.. 20.02.2013 17:02
MM..
Ahoj , tak jsem ntb zkusil na jiné TV (panasonic 1920x1080) a žádnej zkreslenej obraz . Přehraval js… poslední
ROMAN.P 27.02.2013 18:31
ROMAN.P

Skus iny kabel, ne zlaceny a ne cinsky. Si napr. pozicaj. Co najkratsi a co najrubsi. Zlacene konektory su hovadina na nalakanie laikov na hovadinu.

Pravdepodobne to neni prehrievanim, pri prehravani filmu sa nic neprehrieva a ak by sa ti prehriala tak by si nevidel pravdepodobne nic. Skus nepouzivat dualview proste obraz prepni len na TV, single display. Nejaka zmena?

P.S: tak jak ten obraz vypada chyba je na 99% v kabli - kontakty, proste zrejme tam chyba jeden z datovych signalnych parov. Moze byt aj v TV nahovno konektor urvaty(studenak na plosaku) apod, ak ma TV viac HDMI vstupov skus iny konektor, skus ho dotlacit, kyvat s nim jemne apod. Nejaka zmena?

cituji:
Skus nepouzivat dualview proste obraz prepni len na TV, single display. Nejaka zmena?
-------------------------------------------------- -----------------------------------------

Zkousel jsem jen TV single ale stejný problem . I kabel jsem vyměnil za kratší .Žádná změna . kabel jsem vyměnil za hrubší a 100% funkční a obraz je stejně špatný . Koncovky jsem kontroloval , vše doléhá na tvrdo . Nevím ale divné je že opravdu jede dvacet minut pak spadne ale jak Koncovku HDMI vytáhnu a vrátím zpět tak zase jede normálně . tak mi asi nezbývá než zkoušet kabeli kterej sedne . No past ..

tak je to pravdepodobne studenak na konektore v TV. Nema ta TV iny HDMI vstup?

... resp. moze byt aj v notebooku studenak na HDMI konektore. Skus do toho koenktoru tukat ze ci sa to bude menit, proste mechanicky s tym kyv, na TV, na NB, ze na ktorej strane to reaguje. Tam je studenak. Ked to nereaguje nikde na mechanicky tlak, tak je to divne, preinstaluj ovladace grafiky na najnovsie z webu vyrobcu notebooku (NE web vyrobcu grafiky)

TV ma 3x HDMI vstupy ale ani v jednom to nefaká . Jestě prosím Tě nerozumím tomu výrazu "Studenák" to je nějakej čip ? Jinak mechanicky jsem to zkoušel i na TV i na ntb přitláčet konektory (i poklepávat) ale jak obraz zpadne do toho barevného artefaktu tak mužu klepat jak o duši a obraz se nemění . Ale jak jsem psal prve . Jak obraz spadne a povysunu konektor v zápětí zasunu ( je jedno jestli u TV nebo u ntb) , tak obraz naběhne , ale jen na chvilu a pak zase padá do te barevné clony :( .Ovladače jsem aktualizoval také přes výrobce nzb . Zádná změna . Tak pokud to není přehříváním ani TV , HDMI je taky v pořádku tak je chyba v ntb ? Tak to abych navštívil prodejce ohledně reklamace , ne ?

Takže jesm veškeré ovladače s webu SONY pro daný notebook Sony Vaio SVE1512Q1EW postahoval a nainstaloval > restart PC a připojil k TV a opet ten samý problem . Ovladačema to není . Jestě bych mohl zkusit ntb na jiné TV a potom už zbývá snad akorád reklamace u prodejce . Jen doufam že mi to uznají jako reklamaci:-(

Studenak znamena blby spoj predstav si drat z kobnektora ktory ma byt pevne pripajkovany na vodivej ploske ale je urvaty a teda je tam kontakt len ked sa to tlaci do urcitej strany alebo len pri urcitych teplotach (lebo roztaznost) apod.

Je to divne moze to mat rozne priciny ale najpravdepodobnejsie jak vidim ten obraz je ze jeden datovy par ma blby kontakt. Ine priciny janeviem blby timing, neskusal si tam nic taktovat? Alebo v BIOSe skusit Spread spectrum vypnut, ale ze by to az takto blblo to nemoze byt spreadom, ja to tipujem na kabel, alebo odchadza nieco telka alebo notebook. Skus nejake ine HDMI zariadenie (DVD prehravac, iny PC) na tej telke.

A skus vliezt do ovladacov grafiky a nastavovat tam nativne rozlisenie TV samozrejme (asi 1920x1080), 60Hz, skus aj 50Hz, ak mas moznost overscan skus ju vypnut/zapnut. Viac ma nenapada :)

P.S. a odpoj z TV antenu a aj vsetko ostatne, nechaj v nej len 230V a HDMI kabel.
P.S.2. skus notebook na baterku (bez nabijacky).
obe tie P.S. su zamerane na eliminaciu pripadneho rusenia cez zem.

Ahoj , tak jsem ntb zkusil na jiné TV (panasonic 1920x1080) a žádnej zkreslenej obraz . Přehraval jsem film v HD cca 140min a za tu dobu ani jednou obraz nespadl . Problem bude asi fakt v TV . TV už v záruce není to je škoda , ale urco to bude nekde v tom HDMI1/2/3 :.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru