Avatar uživatele
wendyX

Sotva byl odtrouben „Brexit“- už se chystá další kandidát- „Slexit“-(odchod Slováků z EU). Myslíte, že je to reálné?

Známý Marian Kotleba shání podpisy na petici ohledně vyhlášení referenda- chce odchod Slovenska z EU-
více třeba zde: https://www.no­vinky.cz/zahra­nicni/evropa/407544-kotleba-chce-slovensko-mimo-eu-zverejnil-petici.html
.........
Protože na Slovensku nežiji a neznám podrobněji tamní situaci- rád bych se zeptal některých zde
působících dřívějších ‚krajanů‘ z SK-jak to vidíte? Jaké by asi bylo percentuelní zastoupení PRO a PROTI v
současné době? Děkuji za názory.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Dismas před 2868 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Známý Marian Kotleba môže žiadať a zbierať podpisy, ale nemôže nikomu prikázať s ním súhlasiť. Referendum nie je vo svojej zákonnosti prikazujúce poslancom rozhodnúť podľa výsledkov, ale len a len informácia o zmýšľaní obyvateľstva. Veľmi drahá informácia.
Pán Kotleba a jemu podobní vypisovači rôznych referend by sa mali v prvom rade oboznámiť s platnými zákonmi a ich vysvetlením.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

No, on ten brexit ještě definitivně odtrouben není, poražená půlka Britů požaduje nové referendum za jiných podmínek. Pod petici se už zapsal 1 milión z nich. Pak ještě vstoupilo do hry Skotsko a Severní Irsko. To že na Slovensku vykřikuje nějaký krajně pravicový šašek, ještě neznamená obecnou vůli Slováků. Jak by tam referendum dopadlo si netroufám odhadovat, dokonce ani kdyby bylo u nás. Je pravda, že hodně lidí na EU nadává kvůli nesmyslným nařízením, ale jeho klady jsou podstatnější a to si uvědomuje jen určitá vrstva lidí (nechci jmenovat).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dalid

Mam pocit, ze na Slovensku bolo v historii uspesne len jedine referendum. Ano bolo to to o vstupe do EU. Proti odchodu by nesiel hlasovat skoro nikto a referendum by bolo neplatne. Tipujem to na 20%. U Britov vela zavazili Skoti, ktori sa cheli do Britanie odtrhnut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Že Brexit po úspěšném hlasování (byť v tuto chvíli to vypadá všelijak) spustí dominovou reakci, se dalo čekat. Že se na Slovensku o něco podobného pokusí právě Kotleba, také nepřekvapí. Co by to ale, čistě teoreticky, Slovensku způsobilo, to si nedovedu představit. I ekonomicky a politicky dříve silná Británie s tím má dost potíží.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek