Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soubor EXPLORER.EXE - problém se zobrazením ikon spuštěných programů

Dobrý den. Obracím se na vás s problémem, který se týká ikon v pravé části spodní lišty, zobrazujících spuštěné programy po startu PC (operační systém XP Professional). Po startu počítače se mi v dolní liště zobrazují ikony programů, které se spustí po startu PC, avšak nezobrazí se všechny (např. ikona "Bezpečně odebrat hardware" nebo "Hlasitost"...). Když následně ve správci úloh vypnu "explorer.exe" a znovu jej spustím, zobrazí se mi již všechny ikony. Může mi, prosím, někdo poradit, jak tuto chybu odstranit? Podotýkám, že obnova systému mi nepomůže. Za užitečnou radu vám předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Tenhle jev provází XP od počátku a je mnoho návodů, jak jej odstranit. Všechny mají jedno společné,…
jirka44 28.04.2011 09:57
jirka44
ve vlastnostech startlišty máš zrušeno "skrýt neaktivní ikony"?
lední brtník 28.04.2011 12:20
lední brtník
brtníku, to s tím nesouvisí. Možná jsi se s tím nikdy nesetkal, pokud je zapnuté přihlašování do účt…
jirka44 28.04.2011 12:31
jirka44
16 howto_013.html http://www.windowsreference.com/windows-xp/fix-for -system-tray-icon-missing-in-…
jirka44 28.04.2011 15:13
jirka44
Děkuji za radu, ale prosím, mám ty dlouhé soubory v registru smazat, či co s nimi mám udělat? Děkuji…
henry.iv. 03.05.2011 12:46
henry.iv.
Ony se zase vytvoří znovu. Pokud se tím chcete opravdu zabývat, nejdřív si zazálohujte současný stav… poslední
jirka44 03.05.2011 13:37
jirka44

Tenhle jev provází XP od počátku a je mnoho návodů, jak jej odstranit. Všechny mají jedno společné, a to, že někdomu pomůže jeden, někomu druhý a někomu žádný. Sám jsem s tím na jednom počítači zápasil tak dlouho, až jsem rozhasil jinak spolehlivě fungující systém. Naproti tomu na spoustě jiných počítačů se to neděje. Vámi popsaný postup, jak chybějící ikony vyvolat je správný a fungující. Taky stačí odhlásit uživatele a znovu přihlásit.

brtníku, to s tím nesouvisí. Možná jsi se s tím nikdy nesetkal, pokud je zapnuté přihlašování do účtu přes jméno a heslo, tak se to neděje. Mám někde doma celou složku tomu věnovanou, jestli to večer najdu, hodím to sem. Jestli se jedná o ten jev, který se domnívám, že popisuje tazatel, se lehce zjistí v registru. Jeden klíč tam nabývá nesmyslné délky.

Ony se zase vytvoří znovu. Pokud se tím chcete opravdu zabývat, nejdřív si zazálohujte současný stav. Potom si prostudujte zejména ten první odkaz, kde jsou shrnuty různé metody, které různým uživatelům pomohly (nebo taky nepomohly). Můžete je pak začít zkoušet jednu po druhé, třeba některá zabere. Můj názor je, že je jednodušší se s tím smířit anebo se začít přihlašovat do Windows normálně přes jméno a heslo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru