Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Soubor SRT - ikona

Zdravim. Kvůli přehrávání titulků mám v PC nainstalovanej DVobSub (součást CodecPack All in 1). S přehráváním samotným problém není, ale jelikož nemám soubory .SRT v PC registrovaný, neustále mě na ně upozorňuje CCleaner (nepoužívaná koncovka souborů). Rozhodl jsem se tedy, že soubory .SRT zaregistruju. Nejsem si ale úplně jistej, jak to správně provést: Otevřel jsem si nějakou složku, např. Dokumenty - nástroje - možnosti složky - karta "Typy souborů" - klik na "nový" - a jak dál?

Díky za další nápovědu. Mimochodem jakou ikonu mám pro soubory .SRT zvolit? Vím, že je to úplně jedno, ale poraďte prosím, jaká ikona by .SRT souborům nejvíce slušela. (WinXP SP3 MCE)

Předmět Autor Datum
Předpokládám že po otevření: Možnosti složky - karta "Typy souborů" - klik na "nový" se mi otevře ok…
Honza2 22.11.2008 15:30
Honza2
Já bych zvolil ikonku nějakého hezkého pejska. Zvolit "K otevření souborů tohoto typu použít vždy vy…
karel 22.11.2008 15:32
karel
Ne, ne, asi jsem svůj "miniproblémíček" nepopsal úplně správně. Samotnej .SRT soubor (soubor, v kte…
Honza2 22.11.2008 15:52
Honza2
Tak na něj klikni a přiřaď mu nějaký program. Třeba notepad nebo jiný textový editor, když chceš mít…
karel 22.11.2008 15:54
karel
Já ale nepotřebuju soubory SRT otvírat
Honza2 22.11.2008 15:57
Honza2
Tak je otvírat nebudeš. K tomu tě přece nikdo nesmí nutit, máme Džamilu! Stačí, když se toho otevřen…
karel 22.11.2008 15:59
karel
Chci dosáhnout toho, abych měl soubory s příponou SRT v PC zaregistrovaný a CCleaner mě s nima pořád…
Honza2 22.11.2008 16:05
Honza2
Už mě to nebavi opakovat.
karel 22.11.2008 16:07
karel
Tak jsem se nakonec ke kýženému výsledku dokopal: po otevření: Možnosti složky - karta "Typy souborů…
Honza2 22.11.2008 16:20
Honza2
Pokud máš trauma z přiřazení programu, je to spíš na návštěvu jiné poradny.
karel 22.11.2008 16:25
karel
No a poradíš tedy tu správnou? Ty jako odborník na slovo vzaý máš určitě mezi poradnymi všeho druhu…
Honza2 22.11.2008 16:47
Honza2
Tvůj postup se mi zdá příliš sofistikovaný. Kdybys nechal ty *.srt soubory zasociovat podle Karlova…
Paullus 22.11.2008 16:33
Paullus
taktak... k SRT, SUB atd... mám přiřazený notepad a můžu to hned opravovat.
mia 22.11.2008 16:35
mia
potvrzuji, titulky k it crowd snad dělalo prase. proč nechtěl tazatel přiřadit textovému souboru tit…
lední brtník 22.11.2008 17:38
lední brtník
Znovu a opakovaně říkám, že NEMÍT u SRT souborů přiřazenej žádnej program, kterej by je standartně o…
Honza2 22.11.2008 18:36
Honza2
ja myslim, ze dotaz je vyresen, takze se muze odfajfknout, ale jeste me neda, abych se nezeptal, pro… poslední
Redmarx N 22.11.2008 19:00
Redmarx N
www.freeiconsweb.com
Fuente 22.11.2008 15:37
Fuente

Předpokládám že po otevření: Možnosti složky - karta "Typy souborů" - klik na "nový" se mi otevře okýnko s názvem "Vytvořit novou příponu". Mám do něj napsat: "srt" nebo ".srt" nebo "SRT" a nebo ".SRT"? A co pak vybrat pod rozbalovací okýnko "upřesnit"?

Ne, ne, asi jsem svůj "miniproblémíček" nepopsal úplně správně.

Samotnej .SRT soubor (soubor, v kterym jsou uložený titulky) nepotřebuju a tudíž na něj ani neklikám (nepotřebuju ho otvírat). Tento SRT soubor je uloženej ve stejný složce, ve který je uloženej i onen film (mám tedy v jedný složce např.soubor Rocky.avi a soubor Rocky.srt). Při poklepání na soubor Rocky.avi se mi otevře WMP a začne přehrávat film Rocky automaticky spolu s titulkama.

Když pak ale použiju CCleaner, tak mě pokaždý upozorňuje na nepoužívanou (neregistrovanou) koncovku souboru SRT. Proto jsem se tedy rozhodl, že si jí zaregistruju.
No a jelikož všechny moje SRT soubory, který v PC teď mám mají teď takovouto "ošklivou" ikonu: srtdb1.png ,ptal jsem se i na nějakej nápad, jakouže jinou ikonu použít.

Chci dosáhnout toho, abych měl soubory s příponou SRT v PC zaregistrovaný a CCleaner mě s nima pořád neotravoval - Ne k nim přiřadit nějakej program, kterej by je otvíral. (na tu ikonu už zapomeňte - já už nějakou vhodnou vyberu)

Tak jsem se nakonec ke kýženému výsledku dokopal: po otevření: Možnosti složky - karta "Typy souborů" - klik na "nový" se mi otevře okýnko s názvem "Vytvořit novou příponu" - stačilo napsat "SRT" - OK. Pak jsem ze seznamu zaregistrovaných přípon najel na nově zaregistrovanou příponu SRT a změnil jsem její ikonu na tuto: srtdx7.png

Po poklepání na soubor SRT se mě Windows ptá stále, jakej program pro otevření tohoto souboru použít - protože jsem mu žádnej záměrně nepřiřadil.

Asi jsem to, čeho jsem chtěl dosáhnout, nepopisoval dost jasně (možná), ale spíš si myslím, že na druhé straně chyběla minimální vůle pomoci...

Tvůj postup se mi zdá příliš sofistikovaný. Kdybys nechal ty *.srt soubory zasociovat podle Karlova doporučení, mohl bys je otevírat Tebou zvoleným textovým editorem a podle potřeby editovat.

Věz, že v mnoha případech té funkce využiješ, neboť pravopisná úroveň titulků je zhusta otřesná a ve vypjatých scénách filmu hrubka v textu znehodnotí umělecký prožitek; např. když Rambo prohlašuje, že "zabyje fšechny Větkongi"....

Znovu a opakovaně říkám, že NEMÍT u SRT souborů přiřazenej žádnej program, kterej by je standartně otvíral, byl ZÁMĚR!!! Nevim, jak jsi přišel na to, milý Méďo, že mi to vadí!!!

Nevim, odkaď stahujete ty "prasečí" titulky, ale (ne že bych na takový nikdy nenarazil) já měl většinou na jejich kvalitu štěstí - tudíž jsem je editovat zatim nikdy nepotřeboval, popř. jsem si stáhnul jiný.

PS: Prosím o označení tohoto vlákna jako vyřešeného.

ja myslim, ze dotaz je vyresen, takze se muze odfajfknout, ale jeste me neda, abych se nezeptal, proc jsi nechtel zamerne mit zadny program prirazen ?

technicky je to totiz tak, ze se ti v registru vytvori nova polozka s nazvem te pripony srt a zapisou se tam nejaky udaje, no a poku k tomu priradis nejaky program, tak se tam akoratzapise o jeden jediny udaj vic (cesta k prirazenemu programu.)

Takze jsi to klidne mohl udelat tak jak ti radil Karel, potom jit do registru, najit "srtfile" vymazat hodnotu pro spousteni asociovaneho programu a mel bys to uplne stejny, jako kdyz si provedl tu registraci.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru