Avatar uživatele
Já...

Současná Euro-Ekonom.situace připouští i pád Eura. Co si pod tím představit? Jeho zánik? To se zase vrátíme k pův.měnám?

Nebo to znamená JEN „pád kurzu“ Eura, ale měna by zůstala?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? mrblackwell, fcoop, Wang před 4522 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fcoop

Pád Eura by byl „jenom“ následek,ta slavná špička ledovce – toho průseru.
To,co se děje v Řecku – to je úsměvné proti tomu,co by se začalo dít.A nejenom v Evropě.
Občas si vzpomenu na to slavné datum – konec příštího roku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Technicky by oddělení měny nebylo až tak složité. Např. Řekové by v rozhodný den okolkovali všechna eura, která jsou u nich v oběhu a ty pak postupně nahradili nově natištěnými drachnami. Ale v ten okamžik by řecké „prozatímní euro“ spadlo cca na 50% hodnoty v ostatní eurozoně. Tato prudká devalvace nové měny by pochopitelně znehodnotila nejen oběživo, ale také všechny bezhotovostní vklady. Vysmátý by byl každý, kdo zavčas svoje eura převedl do zahraničí, což už nyní ve velkém probíhá. Tato skupina zbohatlíků by pak za svoje „tvrdá eura“ radostně skoupila všechno lukrativní v připravované privatizaci majetku řeckého státu. Jak jednoduché, až na riziko, že se malý řecký človíček právem naštve, vypuknou velké sociální nepokoje schopné přerůst v občanskou válku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tatanka

Nevím zda je to pravda, ale slyšel jsem, že naši západní sousedi si jako jedinní svoji měnu tj. marky ponechali a mince i bankovky neničili.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

Peníze nemají hodnotu, jsou to potištěné papírky bez pokrytí v produkci. Postupně budou ztrácet funkci měřítka hodnoty, platidla a oběživa až zaniknou úplně. Vrátí se barterové obchody, zboží za zboží. Chleba za cukr, nafta za ocel, uhlí za cihly, uran za pšenici. Možností je dost. Co na trhu zboží nabídne vyplundrovaná ČR to nevím. Že by becherovku, pilsner…bude někdo chtít ?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek