Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soužití dvou grafických karet

Dobrý den, mám možná nenormální dotaz. Měl jsem v PC grafiku ATI 4850 a kvůli problémům se zobrazováním na druhém monitoru -televizor LCD LG- v systému Ubuntu 9.1 jsem zakoupil grafiku Gigabite GTS 250..tak teď je situace úplně stejná..Ubuntu se nezobrazuje ani na nové grafice a řekl bych, že ve Vistě karta ATI zobrazila v LCD stejně vysoké rozlišení, jako mám můj primární monitor-full HD. Dokonce podle fóra v Ubuntu je šance na sprovoznění televize kartou ATI dosti veliká. Mám kacířskou myšlenku..když mám tu ATI-nu navíc..šoupnout ji na desku a fungovat se dvěma..ale rozličnými kartami..Je to vůbec softwearově a hardwearově možné?

Předmět Autor Datum
Hardwarově je to možné pokud má základní deska (v tomto případě) dva pcie 16x sloty. Většina běžně p…
MM_tank 06.01.2010 10:39
MM_tank
Soused se takhle pokoušel provozovat HD4870 a starší nVidii 8800GT (prej na physx). Trénoval to na B… poslední
gullman 06.01.2010 10:58
gullman

Hardwarově je to možné pokud má základní deska (v tomto případě) dva pcie 16x sloty. Většina běžně prodávaných desek toto nemá.Možná sis ale připlatil.

Navíc zdroj musí být na utáhnutí dvou grafik dostatečně silný - odhadem kvalitní 700w a víc.

Pokud by deska dvě pcie 16x měla jednu kartu bych prodal a koupil sehnal nějakou pomalejší a mnohem méně žravou (pokud nejde o hry a physx).

Soused se takhle pokoušel provozovat HD4870 a starší nVidii 8800GT (prej na physx). Trénoval to na Batmanovi forewer, kde by snad takováhle kombinace měla být možná.
Jde ale podle mě o to, že ta nVidia karta pak neposílá žádný obrazový výstup, ale fakt jen počítá kterak maj padat krabice atd. Karty dvou rivalů bude ale problém softwarově ukočírovat aby se nepobily, nevim :-)

Do ostatních vláken o tvém problému jsem ti psal o svých zkušenostech s připojováním LCD TV na Ati HD kartu bez
nativního HDMI (přez DVI redukci). Koukni se.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru