Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spotreba grafickych k.

Zdravim
Mozete mi povedat ako je to s spotrebou graf. kariet? Konkretne mam na mysli spotrebu pri hrani napriklad Crisis a spotrebu pri praci vo worde. Aky je tam rozdiel a aku najmenej spotrebovacnu kartu by ste mi odporucili. S ohladom na aky taky vykon. Nepotrebujem delo ale nieco lepsie do buducna a hlavne menej zrave. Dik.

Předmět Autor Datum
V každém testu je zmíněna sestava, na které bylo testováno. Konečné výsledky spotřeby jsou v grafech…
VN 19.07.2008 20:53
VN
Aaaha no fiha tak kukam ze tie karty riadne pecu sakra. Hmm A nie je taka karta abo doska abo daco c…
Martin z KE 19.07.2008 21:28
Martin z KE
Tak ono výkonný hardware si o něco pravda řekne. Ani takové Porsche nebo Ferrari nepojede většinou z…
VN 19.07.2008 22:02
VN
No sak prave nad takou setriacou doskou spekulujem. Pc chcem aj na hranie hier, programy, napalovani…
Martin z KE 19.07.2008 22:19
Martin z KE
Snad kazda dnesna karta dost znacne znizuje spotrebu ked je v 2D. Najmenej zeru tie ktore sa robia a…
MM.. 21.07.2008 19:46
MM..
Aha no tak to je velmi pekne. Totiz uz som vybral vsetky komponenty okrem graf. kraty. Neviem sa zan…
Martin z KE 22.07.2008 20:18
Martin z KE
Měřená spotřeba v těch článcích je vždy za komplet celou sestavu (je to tam vždy zmíněno i s konkrét…
VN 22.07.2008 20:33
VN
Aha a ake hry ti na tom idu ? Ako nesom dajaky maniak abo co :-) ale obcas si zahram a ked to nepojd…
Martin z KE 22.07.2008 20:38
Martin z KE
:-) Hry už moc nehraji - vlastně v poslední době prakticky vůbec - nestíhám. Domácí PC mám převážně…
VN 22.07.2008 21:57
VN
S najnovsimi hrami na 6600 bude urcite problem, 6600 sa uz ani nepredava. Kup si aku chces (daj si n…
MM.. 22.07.2008 23:51
MM..
Aha no tak ja som testoval moju zostavu (AMD Duron 1.3 GF6200, cd-rw, 1x hdd a mi vyslo 85 az 110W.… poslední
Martin z KE 23.07.2008 12:00
Martin z KE
A nejaku dosku by ste neporadili ?? Na Intel Core 2 Duo E8400 3GHz na jadro, Neco co setri el. energ…
Martin z KE 20.07.2008 08:20
Martin z KE
Tahle technologie je v plenkách, to neznamená, že by sis to neměl koupit. Mi to připadá dost dobré m…
Fuente 21.07.2008 15:14
Fuente

Aaaha no fiha tak kukam ze tie karty riadne pecu sakra. Hmm A nie je taka karta abo doska abo daco co znizi spotrebu na minimum ked som vo windows ? Ved je nenormalne aby mala karta prikon povedzme 200 W a ja som pisal nejaky text abo kukal internet.

Tak ono výkonný hardware si o něco pravda řekne. Ani takové Porsche nebo Ferrari nepojede většinou za 7 litrů. K tomu slouží jiné káry.

Na druhou stranu i s výkonným PC můžete jít ve 2D i kolem max. 120W, snad i méně. Šetřivé základní desky např. Asus s technologií EPU nebo Gigabyte s DES, procesory s TDP 45-65W, zdroj s účinností 80+/82+ atd. "Wat k Watu" a nějaý rozumný kompromis je na světě. Co by ne... Stačí správně vybrat.

Nebo si pořídit, krom herního PC, stroj jen na net/word. Třeba notebook nebo takový Asus Eee Box se spotřebou max. 22W.

No sak prave nad takou setriacou doskou spekulujem. Pc chcem aj na hranie hier, programy, napalovanie a take veci. Chcem procak Intel 2-jadrovy E8400 prave koli TDP 65W a vravim nejaku dobru dosku a zdroj s ucinnostou. Proste aby v 2D islo malo W a v 3D nech uz si aj potahne ked neda inak :-). Nechem mat 2 PC :-) Diki za rady

Snad kazda dnesna karta dost znacne znizuje spotrebu ked je v 2D.
Najmenej zeru tie ktore sa robia aj pasivne chladene. Napr. 7600GS :-) ale to uz asi nie je nic moc na nove hry, je to snad uz 2roky stara karta :)

inac tie spotreby kariet v tych clankoch sa mi zdaju prehnane, to je asi spotreba celeho PC a nie len grafiky. Ale necital som tie clanky. Grafika v klude v 2D by IMHO nemala zrat viac ako 20-30W. Ale neviem ja sa nezaoberam s najnovsimi superdelami grafikami, mne uplne staci aj stara 6600GT, uz aj ta sa v 2D automaticky podtaktovavala a zere v klude max par desiatok W, mozno este menej.

Aha no tak to je velmi pekne. Totiz uz som vybral vsetky komponenty okrem graf. kraty. Neviem sa zanic rozhodnut. Chcem nieco, mna com pojdu aj novsie hry ale samozrejme ne na max. detaili staci aj minimum len nech nesekaju a karta nezere vela. Hlavne ne v 2D. Ktoru vybrat ?
Inak tie ostatne veci co som pobral
Asus P5Q Pro
2x2 GB ram 800Mhz
HDD WD 640gb -neviem uz poresne model ale zevraj je tichy
zdroj seasonic 430W 80+
CPU core 2 dou E8200 45nm TPD 65W
Kolko to moze mat spotrebu ?

:-) Hry už moc nehraji - vlastně v poslední době prakticky vůbec - nestíhám. Domácí PC mám převážně na práci, na kterou je výkonné až až a dokud pojede, nebudu jej měnit, protože není třeba. Jen si budu pořizovat něco extra tichého i na přenášení - toto je má současná priorita.

Patřím ke skupině lidí, kteří, pokud už něco hrají, potřebují mít vše nastaveno na vysokou kvalitu, jinak mi to nic neříká - neumím to "prožívat" - vzdávám to :-).

Pokud bych zmínil pro zajímavost hry/tituly, jež jsem spíše rekreačně hrával na této konkrétní 6600 (Gigabyte), tak to byly převážně 1st person akční "střílečky" (nikde se tím nechválím - jen když někdo vyzvídá) jako Return to Castle Wolfenstein, Doom 3, Painkiller, Call of Duty 2, Far Cry (1280x1024 17" LCD) - byl jsem spíš zvědavý, jakou mají grafiku a hratelnost nebo starší arkádovky. Většinou tyto hry také znamenaly mez možností této karty/sestavy v nastaveních dobré kvality a hratelnosti. Vietcong 2 byl již, pokud vzpomínám, v rozlišení 1280x1024 pro mne nezajímavý. Zkoušel jsem i na tomto PC dema nových pecek jako např. Crysis. V základním nastavení, které se nabídlo po instalaci, byla hra hratelná v pohodě a i svižně, ale pohled na hru byl takový, že jsem to "po pěti minutách" musel odinstalovat (po vyzkoušení v plném rozlišení jsem po jednom výstřelu asi patnáct vteřin čekal, co se bude dít dál...). Naposled co jsem skutečně hrál a dohrál (o dovolené), byla drobná plošinovka "Mr. Pratt 2". Asi toliko...

Je to hodně o prioritách a o očekáváních co chci od svého PC/co na něm budu dělat. Podle toho se sám zařizuji. Spotřeba pro mne hraje velkou roli - nepodceňuji ji, vlastně se podle tohoto kritéria hodně řídím - v tom Vás plně chápu! Chápu i pana "knowhow" z komentáře v jednom dnešním příspěvku. Ovšem není to tak horké, jak to vidí, nemyslím, že se tady řeší konce pořád slušných/dostačujících PC... Jen představy, pro jejichž naplnění/očekávání nemusí být vždy řešením "formát C:" [nemyslím to zle - on snad také ne]...

Omlouvám se za délku komentáře.

[Malá oprava výše...]

S najnovsimi hrami na 6600 bude urcite problem, 6600 sa uz ani nepredava.
Kup si aku chces (daj si napr. do www.google.com slova: vga charts a pozri si ktore ti vyhovuju), zrejme nechces tu najdrahsiu, a ani nie najlacnejsiu :) takze nieco z cenoveho stredu. Kazda grafika sa pri 2D podtaktuje, nebude to zrat 100W ked nic nerobi, takze nehladaj podla spotreby v 2D, ta je minimalna u vsetkych.

A nejaku dosku by ste neporadili ?? Na Intel Core 2 Duo E8400 3GHz na jadro, Neco co setri el. energiu a postara sa o ak vykonny procak. Ziadne extra taktovanie ani nic take nebode. Mozno troska ale urcite bez zvisovania napatie. Dikes.

Tahle technologie je v plenkách, to neznamená, že by sis to neměl koupit.
Mi to připadá dost dobré mít integrovanou grafiku na všechny normální věci
+ dělo grafiku na hry, která v klídku odpočívá a čeká, až přijde požadavek na výkon.
Desek už najdeš dost, chce to se podívat po reakcích na ně.

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=epu+des+desky&b tnG=Hledat&lr=lang_cs

Jenom uvádím první nalezený link. Podívej se po netových prodejnách na EPU a DES desky,
často tam bývají komentáře uživatelů. JIMHO, za chvíli to bude standard.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru