Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spravna volba notebooku

Dobry den,

chcela by som sa opytat na notebook. Chcem si kupit ale neviem akej znacky. Mohli by ste mi poradit prosim Vas. Mam urcite poziadavky:

15,6"
Numericka klavesnica
INtel Corel
min 500MG
Webcam - kvalitna
zvuk - reproduktory silne pretoze pozeram DVD a pri hudbe je to v pohode ale ked sa rozprava vo filme tak aby boli nejake silne zabudovane
video, obraz - kvalitita. Vela fotim.
Blothooth
Wireloos
Cardreader
aby sa rychlo nezohrieval
bateria aby vydrzala par hodin pri pracovani.

Najradsej by som chcela HP. ALebo nejaky iny kvalitny.

Teraz mam FUtitsu SIemnes Amilo a som velmi nespokojna s procesorom AMD Turion. Pc sa rychlo zohrieva, je skoro horuci, bateria pisu ze vydrzi 2h ale ked pouzivam tak len 30min. Reproduktory su velmi slabe.
Dakujem
S pozdravom
AS

Předmět Autor Datum
INtel Corel, Blothooth, Wireloos Je vidět, že jsi znalec. Na ceně nezáleží? obraz - kvalitita. Vel…
karel 21.10.2010 20:40
karel
Silne reproduktory nie su v ziadnom, neviem jak by tam mali zabudovat reproduktor pol metra x 3 metr…
MM.. 21.10.2010 21:13
MM..
tvůj současný fujitsu amilo je levná spotřební řada, shit na úrovni aceru, dobrý pro děti na rozbití… poslední
lední brtník 21.10.2010 22:49
lední brtník

Silne reproduktory nie su v ziadnom, neviem jak by tam mali zabudovat reproduktor pol metra x 3 metre? :) Reproduktory su ale dostatocne na to aby vydavali dostatocny hluk, v kazdom notebooku.
Display - kvalitny? Displaye v NB su snad vsetky TN (najnekvalitnejsie) panely, takze kvalitny nebude nikdy. Dostacujuci ale bude. Rozhodni sa ci matny alebo leskly, podla mna matny je lepsi ale kazdy ma ine priority. Rozlisenie bude asi u tej velkosti displaya u vsetkych modelov stejne.

Vseobecne na to co chces ti staci akykolvek (ked chces HP tak HP) s intel CPU (i3 alebo i5 alebo starsi Core2Duo) s intel chipsetom, s integrovanou intel grafikou. Hry nehras takze takato kombinacia (integrovana grafika) ti prinesie najmensie zohrievanie a z toho vyplyva aj relativne dobra vydrz.

Ostatne veci (bluetooth, citacka, atd) zavisia od modelu, neni to problem len si to pri vyberani konkretneho modelu v tvojom oblubenom obchode musis kontrolovat ci to ten model ma.

K tomu tvojmu terajsiemu fujitsu siemes - vlez si do ovladacie panely - energia, a skontroluj si ze mas profil na "prenosny pocitac" (ak mas XP) alebo "vyvazeny" (ak mas vista alebo Win7). Vtedy sa CPU spomali ked nic nerobis = setri to a nehreje.
Druha vec je ze ak mas ten Windows zavireny tak tie viry vytazuju CPU a zohrievaju a nic to nevydrzi. Ak to mas zavirene tak stejny problem budes mat s akymkolvek notebookom. Odporucam scan pomocou superantispyware - vid sekcia Clanky vpravo.

tvůj současný fujitsu amilo je levná spotřební řada, shit na úrovni aceru, dobrý pro děti na rozbití. výrobci kromě lowendů nabízí i normálnější modely.

u notebuka je nejdůležitější nebo jednou z nejvíc omezujících vlastností displej. parametrově slušný typ je HP ProBook 6550b, vypadá to že procesor i5 umí šetřit kde se dá.

když se podívám na procesory i3, nemívají u nich pro jistotu výdrž uvedenou vůbec, nebo je tam nízké číslo. a má displej dobrý leda na filmy, ne na kancelářskou práci nebo laborování s fotkama.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru