Avatar uživatele
neplavec

Sprchování na vojně

Jak často se na vojně sprchovalo? Byla vždy teplá voda? Bylo sprchování povinné?

Doplňuji:
Jestli je na otázce něco špatného, napište mi a já ji upravím.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Elk, tom004 před 4241 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Jak se sprchovalo?
Docela jako v civilu. Jen se sundaly zelené trenýrky, zelené ponožky, zelené tílko a zezelenalou hlavu pustilo ze sprchy patřičné množství vody. Když ve sprše byl člověk sám, tak i občas vystrčil proti vodě bílé pozadí.
Povinné – zejména v přijímači. Někteří vojíni až na vojně viděli mýdlo a vodu. Potom po přijímači některé vojáky sprchovali mazáci. Třeba ho osvěžovali i hodinu pod studenou vodou, zejména když pod sprchou falešně zpíval „Přes spáleniště, přes krvavé řeky …“.
Jo to byly doby. Snědlo se 104 řízků s bramborovým salátem a šlo se do civilu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Sprchování povinné nebylo,ale nebyli jsme šmudlové. Teplá voda tekla průběžně,jak na „baráku“,tak v hangáru. Ještě jsme měli saunu s venkovním bazénem,kterou jsme sami zbudovali. Nebyl tedy důvod nelibě vonět. Jak to bylo v pozdějších letech nevím. Píši o letech 1966–1968.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

kde jsem sloužil – u strážáků (24 služba a 24 volno, v tom školení a výcvik), tak po 24 službě, jsme si museli zatopit pod kotlem, na cimrách jsme měli kamna. Byli jsme otužilí. Povinnost se koupat? Blázníš, víš jak si se těšil po 24 hodinách v kanadách do vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já jsem sloužil v letech 1972–74.První čtyři měsíce jsem byl v Kutné Hoře a ve Frídku-Místku, tam se sprchovalo každý týden v pátek.Sprchy pro 40 lidí a jen se umýt, osprchovat a za 15 minut už být nastoupen k odchodu.Zbytek vojny jsem prožil v Praze, tam se sprchovalo stejně jako předešle, akorát na poschodí jsme měli umývárku se dvěma sprchama, takže se mohlo osprchovat kdykoliv (teplá voda po celý den), jenže prvním rokem to bylo vždycky obsazeno mazákama, takže až druhým rokem jsem se už také já mohl sprchovat víckrát do týdne.
Doplňuji:
Ještě doplňuji.To společné sprchování bylo povinné.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Když jsem sloužil já, před 25 lety, bylo povinné hromadné sprchování 1× týdně. Kdo si našel individuálně čas a volnou sprchu mezi tím, to bylo na iniciativě každého jednoho vojáka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

já sloužil u ženistů,voda tekla,i když trochu rezatá.práce u ženistů je špinavá,to víš samej olej,vazelína atd…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek