Avatar uživatele
Illines

Sproste vyjadrovani

Mne to teda vadi ,kdyz se lidi at ve spolecnosti ci doma a i jinde ,vyjadruji sproste.Poznala jsem jich dost,kteri reagovali na druhy ,okamzite sprostym a urazlivym slovem.A pri tom to byvaji lide i z vyssich kruhu.Take se mi stalo,ze kdyz jsem nekoho mirne napomenula,ze jsem to schytala.Z me strany,se vyhybam takovym lidem.A presto se nekdy nevyhnu.Je to chuda zasoba slov nebo si neco tyto jedinci dokazuji? Jak to vidite vy?Prece je i jine vyjadreni -nez byt sprosty?
Doplňuji:
Nikoho nevychovavam a nechci,beru lidi jake jsou ,ale nekdy to jsou fakt sousta.A i ja ujedu ,ale vetsinou kdyz jsem sama a nebo se to snazim zformulovat tak ,aby to nebyla az tak drsne -kdyz to uz musi byt.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, terry, anonym, aramah, iceT, anonym, IK, anonym před 4466 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

když je toho moc, tak to vadí. Se sprostými slovy se má zacházet jako s kořením.

Ovšem jste-li sami a potřebujete si ulevit, není naopak lepší medicína než právě vulgarizmy. Když si pořádně neulevíte, jde to na srdce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Chápu, co myslíte. Většinou se takhle uboze vyjadřují adolescenti. Ti si takhle chtěji dokazovat svou převahu a také chtějí šokovat své okolí. Někdy jde ale o nepochopení slov : Výraz : běž do pr..... , nebo já se na to vy… neznamená fyzické vykonání tohoto prohlášení, ale potřeba mluvčího ukončit nepříjemnou nebo náročnou záležitost nebo situaci. Souvisí to v tomto případě s konečníkem, který symbolizuje odpad, ukončení, zbavení se balastu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tekumseh

Jestli to nebude tím, že se snažíte lidi pořád vychovávat..:-). Ono je někdy sprosté slovo nejvýstižnější a jsou okamžiky, kdy jde prostě slušnost stranou. Pokud nikdy nepoužijete sprosté slovo, jste asi světlá výjimka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já budu asi nějaká vyjímka,proto že ve stavu spánku se vyjadřuji(mluvím ze sna) velice sprostě,ale jinak se vyjadřuji střízlivě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Naprosto s tebou souhlasím. Slovně si ulevit sám před sebou ale také lze bez vyjmenovávání tělesných otvorů, domácích zvířat nebo nejstaršího řemesla. My jsme doma sprostě nikdy nemluvili. Nelíbí se mi to.
Někdy to nebývají pouze chvíle, kdy tzv. dojdou nebo nestačí argumenty, jsou tací, kteří už snad ani neznají slušnou variantu svých vulgarismů.
Když slyším některé teenagery, jak se mezi sebou baví, v duchu se musím stydět, že jsem stejně jako oni homo sapiens a dlaždičům se omlouvám, že jsem je kdy brala jako symbol sprosťáren.
Co mě ale nejvíc šokuje je to, že se tak vyjadřuje stále více dívek. Když občas zaslechnu, jak se s cigaretou nalepenou na rtu mezi sebou titulují, jak nechávají kluky, aby se s nimi bavili a někdy je i „trumfnou“, je mi to líto. Připravují se o svou ženskost a slušného přítele si jistě také nenajdou. Budoucnost tedy nic moc.
Myslím, že je to celkovým zhrubnutím společnosti. Slyší to doma, v televizi, ve filmech. Ale rozhoduje se každý sám. Primitivní sprosťáci mají sílu, ovládají partu a tak jsou uznávaní. Bohužel. Málokdo je tak psychicky silný, že mu na příslušnosti ke skupině nezáleží a těší se ze své individuality – když se mezi nimi navíc denně pohybuje. Říci vulgarismus je prostě stále tvrďárna a frajeřina. Podle mne je ale hrubost projevem slabosti a slabým nepatří budoucnost.
A co ti dospělí? Lidem, kteří jsou primitivní už v názorech, kde se ještě „neperlí“, nemá cenu nic vysvětlovat ani je přesvědčovat. Já na ně kašlu. Soucitně se nad takovým chudákem pousměji a pro mne skončil. Většinou pak reagují agresivně. Je to o komunikaci. Jsou lidé, kteří zkrátka neumí diskutovat a jakýkoli jiný nazor berou jako útok na svou osobu a hned se hádají. K politování je ten, který si myslí, že na nesouhlas s ním musí ihned reagovat jistým „cestovním doporučením“. Tak ať jde sám, evidentně to TAM dobře zná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Mě tedy takové vyjadřování vadí maximálně. Soudím, že dotyční si tím zvyšují své ego nebo dohánějí IQ. A to mohou být i lidé s VŠ vzděláním. A nevyhledávám je.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Slušné vyjadřování není věcí vzdělání ale morální úrovně a ta zřejmě upadá.
Podle duchovní hry Líla, patří positivní myšlení až do 6. čakry. Hned po něm následuje negativní myšlení, pak štěstí a pak tamoguna která představuje něco jako lenost. Já s oblibou říkám že štěstí je trefit se mezi negativní myšlení a tamogunu, protože obě tato pole shodí hráče do spodních úrovní.
Abych vysvětlila, positivní myšlení vyžaduje onu morální sílu, která člověku dovolí silný intelekt a dobré rozlišování, ale nasrat umí každý pitomec.
Nevím jak ten odkaz funguje mám ji už dlouho.
http://www.in­staluj.cz/lila

Zdroj: http://rozkvet­.cz/shop/podstran­ky_shopu/lila­.htm

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek