Předmět Autor Datum
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/C hange-the-size-of-virtual-memory
ajavar 22.01.2012 02:07
ajavar
To zavisi od toho jake programy tam spustas. Idealna velkost virtualnej pamate je 0. To znamena ze a…
MM.. 22.01.2012 02:17
MM..
virtuální paměť na disku je jen nouzová náhražka, je asi 50x pomalejší než ram - proto je nejlepší s… poslední
lední brtník 22.01.2012 02:53
lední brtník

To zavisi od toho jake programy tam spustas. Idealna velkost virtualnej pamate je 0. To znamena ze ak sa budes dostavat do situacii ze bude malo RAM tak si mas ist kupit viac RAM. Alebo neidealne riesenie nastavit si virtualnu RAM vyssiu napr. 2GB. V tvojom pripade (2GB RAM) by som nastavil napevno 2GB virtual. Alebo to nechaj tak jak to je po instalacii Win, a nesahaj na to.

virtuální paměť na disku je jen nouzová náhražka, je asi 50x pomalejší než ram - proto je nejlepší stav, kdy není vůbec potřeba.
to bohužel není tvůj případ, 2gb ram jsou pro vistu bez swapování málo, potřeboval bys dokoupit ještě 1-2gb ram.
pokud patříš mezi zapařené a nutně potřebuješ grafiku 0.5-1gb ram, máš smůlu, tato paměť se ti ve 32bit systémech mapuje do adresovacího prostoru 4gb - a čtvrtý giga ram nikdy nevyužiješ.

tip navíc: nikdy nenechávám velikost swapu nastavovat stupidním systémem - dynamicky na cca 1-1.5 násobek ram. vzhledem k pomalosti swapu je to totální nesmysl. ani nestojím o to, aby systém tu velikost za běhu měnil. v nastavení virtuální paměti dávám pevnou velikost = horní i dolní mez stejnou, cca 512mb. (proti obrázku nechávám swap na c:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru