Avatar uživatele
ShyDoe

Co kdyby se chytrá generace nejdoucí po moci a prachách domluvila ?

Ahoj,
četla jsem článek o tom, že by jsme měli v průměru vydělávat 70 000 Kč měsíčně v závislosti na tak vysokých cenách v obchodech tady v ČR.. jenže v průměru nevyděláváme ani polovinu !
A taky jak si všichni stěžují na politiky a jací jsou politici blbci !

Tak mě tak napadlo.. co kdyby se skupinka cca 500 lidí (kterým nezáleží na penězích a na moci a záleží jim na občanech ČR)domluvila, že půjdou studovat a chtít se dostat do politiky a vše tam změnit ? Celý tenhle podělaný systém ? A souhlasili by s platem průměrných lidí a měli stejná práva ? Né jako politici, kteří vydělávají sto tisíc měsíčně a rozkrádaji všechno a můžou si dělat co chtěji…
Proč by tohle nefungovalo ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? uccello, ptáč před 3412 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Nechcu bejt ´rejpala´ – ale už studuješ a připravuješ se na na roli jednoho z oněch spasitelů???
;-DD

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Pepa25

Jen tak pro pořádek: politici (přímo) nerozhodují, jestli budou lidé vydělávat 30 nebo 70 tisíc … Rozhodují pouze (poněkud úchylně) o svých vlastních platech … Efekt tohoto rozhodnutí je na ekonomiku naprosto zanedbatelný, na politiku ovšem jako vidno naprosto devastující (neboť každý, kdo neumí ani neformulovat myšlenku, si pak myslí, že „za poloviční peníze bych to zvládl lépe“).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Quimby

Protože to nezáleží na těch 500 lidech. Máme demokracii, tak musí být zvoleni ostatními.
Ono je hezké říct si, jak bych to všechno dělal lépe, ale přijde ti, že řídit stát je jednoduché?
To, že politici mají nadprůměrné platy je snad jasné, je to dost náročná funkce, to jestli tomu odpovídá odvedená práce je už druhá věc.

Co si pro tu změnu udělala? Nic ti nebrání jít do politiky, podle toho co slyším od ostatních, tak je v našem národě tisíce nejlepších lidí, co ví, co je pro nás nejlepší.
Doplňuji:
Mimochodem proč ta chytrá generace jde do politiky a chce vládnout, když nechce moc? To se trochu navzávej vylučuje, nemyslíš?

Upravil/a: Quimby

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

http://2i.cz/66fc7a50­83

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Proč by to nefungovalo? Protože platy neurčují politici, ale podnikatelé a ti je mohou dát jen tak vysoké, jaká je cena odvedené práce na trhu. Tu také neurčují politici. Dobu, kdy politici určovali státní maloobchodní ceny a platy byly dány tarifními tabulkami jsme už měli. Bylo to pohodlné, mělo to své výhody, jak se ale ukázalo, dlouhodově to udržitelné nebylo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

jak bylo řečeno politici neovlivňují přímo mzdy, ty si diktuje zaměstnavatel podle toho co mu trh dovolí.

možná by se dalo říci, že politici jsou manažeři a vydělávají mnohem méně než manažeři největších soukromých firem v Česku

žádný člověk/lidé nejsou schopni vytvořit 100% spravedlivou společnost. Naopak lidé (i my sami) každou chvílí tvoří společnost nespravedlivou

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
uccello

Pšš, tady se nesmí o zvyšování mezd ani ceknout. Makat za minimální mzdu a držet hubu. Chceš přidat? Na tvé místo čekají další ochotní dělat za míň, takže můžeš jít. Takhle jsme to tady dopracovali. Obávám se ale, že tvé řešení už není možné. Už to tady zašlo tak daleko a je to tak neskutečně prohnilé, že jakákoliv snaha by hned tvrdě narazila a ještě by tě prohlásili za demagoga a populistu, jak je teď v módě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kdo nechce peníze a moc je asocial jak by to vypadalo,kdyby nám vládli neohrožení feťáci co si nejsou schopni ani zajít na testy nebo čistí aristokrati co v životě neviděli práci ze vnitř,čistá inteligence bez fyzických těl něco jako god machine z říše pohádek.
Doplňuji:
http://www.exo­politika.cz/new­s/deset-nejdulezitejsich-zpusobu-manipulace-s-verejnosti-podle-vyctu-noama-chomsk

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek