Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stabilizace napětí při přenosu HDMI signálu

Kvůli fyzické nemožnosti přenášet HDMI signál mezi zdroji (DVD-přehrávač + DVB-T tuner) a projektorem jsem nucen ten signál přenášet po el. síti přes tohle zařízení http://www.satelity.ellano.sk/29659/optex-750890-- hd-prenos-pre-elektrickou-sit.html.

Je tam možnost si nastavit šířku pásma sítě v rozmezí nízká/střední/dobrá/vynikající nebo automatickou detekci, která je výrobcem doporučována. Když si ale tu automatiku nastavím, tak cca jednou za deset minut ten přenos HDMI signálu na chvíli spadne. Pokud nastavím nízkou šířku pásma, tak to sice nespadne, ale zase mám při přehrávání DVD posunutý obraz proti zvuku. Tudíž mohu používat jenom tu (padající) automatickou detekci. I když se ve elektrice nevyznám, dospěl jsem k závěru, že to bude zřejmě padat kvůli kolísání napětí v síti.

Chtěl bych se proto zeptat, jestli by nebylo možné použít nějaký stabilizátor napětí, např. tohle: http://www.halshop.cz/29184-APC-Line-R-1200VA-Auto matic-Voltage-Regulator-UPSA6105.html, a zda by takové zařízení bylo vůbec schopné zabránit padání toho přenosu při automatické detekci. Nebo případně jestli neexistuje nějaké jiné řešení, které mě jakožto technického analfabeta nenapadá.

Jinak vysílač toho HDMI přenašeče je připojen na zásuvce, ze které vede (už dříve do stavby zabudovaný) prodlužovák a přijímač je na konci toho prodlužováku.

Předem díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
I když se ve elektrice nevyznám, dospěl jsem k závěru, že to bude zřejmě padat kvůli kolísání napětí…
lední brtník 23.02.2014 23:02
lední brtník
Technologie je vypújčená z léta vyvíjeného power line ethernet. Je fuknční, s jistým omezením. Jako…
Joseph 23.02.2014 23:20
Joseph
Zkus prostě přijímač píchnout do jiné zásuvky. Stabilizátor je nesmysl.
jirka44 24.02.2014 08:07
jirka44
To si skor z toho okruhu (fazy) odpoj chladnicku a ine podobne fajnove zdroje vysokofrekvencneho saj…
MM.. 24.02.2014 09:29
MM..
Díky všem, nastavil jsem na tom zařízení střední šířku pásma a ani jednou za večer mi to nespadlo a… poslední
Tyson 24.02.2014 12:52
Tyson

I když se ve elektrice nevyznám, dospěl jsem k závěru, že to bude zřejmě padat kvůli kolísání napětí v síti.

ani náhodou. problémem bude potřebný datový tok, který dostáváš na straně přijímače s množstvím chyb.
potřeboval bys do místnosti s projektorem dotáhnout lan kabel, tam by byl nějaký přehrávací mini krám s xbmc, co by tahal filmy z domácího úložiště.
ten hdmi bastl můžeš věnovat do tomboly.

Technologie je vypújčená z léta vyvíjeného power line ethernet. Je fuknční, s jistým omezením. Jako první vem na vedomí, že marketingové žvásty a realita je liší.

Nikdo, nikdy, nezaručí že v každém nasazení, vzhledem k rúznemu rušení na siti, 100% funkčnost prenosu, bez výpadku. Pri datovém prenosu je situace snesitelná, IP protokol byl staven jako nespolehlivý prenos a má do jisté miry, opravné mechanizmy co dokážou korigovat drobné výpadky.
Prenos videa a zvuku je neco jiné, tam je to vždy rušivé.

Žádny stabilizator kolísaní napetí site Tvúj problém nevyreší, spíš zhorší, zanese do síte další rušení.

Tvúj problém by pravdepodobne vyrešilo dúkladné odrušení, jak na prívodu energie do objektu, tak potencionálnich zdrojú rušení v objektu samotném. To je ale práce pro specializovanou firmu.

Pro začátek skus ale reklamovat ten krám, možná jde o vadu daného kusu.

... :puff:

Díky všem,

nastavil jsem na tom zařízení střední šířku pásma a ani jednou za večer mi to nespadlo a DVD to přehrává synchronizovaně.

Když jsem nastavil tu šířku jako vynikající, zase mi to sem tam spadlo. Takže to vypadá, že ta automatická detekce nebude zase až tak kór automatická.

Jinak pro MM: tu popisovanou multimediální soupravu mám na půdě, kam mi nevede LAN a nedosáhne Wi-Fi (opakovačům nevěřím) a na tom zásuvkovém okruhu mám připojeny jenom ty dva přehrávače, projektor, anténní zesilovač a nabíječku pro dálkový ovladač.

Prosím o označení dotazu jako vyřešeného.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru