Avatar uživatele
sesednizkola

Stalo se vam nekdy, ze vam neslo zaplatit kartou?

Ne z chyby terminalu ani z nedostatku hotovosti ci prekroceni limitu. Ze by to neslo jen tak. Me se to teda nastesti nestalo a i kdyz kartou platim uz leta, vzdy kdyz nemam hotovost jsem nervoozni, ze terminal napise zamitnuto a nebudu mit jak zaplatit. Proste tomu neveri a nejradsi platim hotove.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? samicek333, kapka, briketka10 před 2948 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Uz jsem chtěla napsat, že se mi to nestalo, ale vzpomněla jsem si, že jednou pred několika roky ano. Jen tak to nebylo tedy ani v tomto případe. Chyba byla nějak na straně poskytovatele karty. Vim, ze jsem tam volala a vysvětlilo se to. V tom obchodě jsem musela zaplatit hotově. Neco u sebe většinou mám. Ono to bylo papírnictví, takže to nebyla nějak vysoka částka naštěstí. Jen je nepříjemné vysvětlovat, že není chyba u mě, když jsem tou kartou ještě pred chvili platila a jsem si jista, ze tam peníze jsou.

Takže stat se to může. Ale je to tak vzácný případ, že bych se kvůli tomu k hotovym platbám určitě nevrátila.
Ted uz mam kreditní karty dvě a jednu z banky debetní, takže je snad vylouceno, aby nefungovala ani jedna.
Ne, nevrátila bych se rozhodne k platbám hotovostí. :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Ano stalo.
A obecně se to stává docela často, zvlášť když se pohybujete v cizině.
Může se stát, že daný terminál nepodporuje zrovna váš typ karty. Také se může stát, že daný terminál nepodporuje nějakou funkčnost.
Já narazil v UK, naštěstí jsem byl varován a měl ještě další karty. A bacha, terminál mě u druhé karty nutil použít podpis. U té karty jsem to rozhodně nečekal, v životě jsem s ní jinou než pinovou transakci nedělal a ani jsem s tím nepočítal… Mno a neměl jsem ji podepsanou (má blbost, dávejte si na to také bacha)

Pro cesty v zahraničí vřele doporučuju mít alespoň 2–3 karty různých typů (debet/kredit, visa/MC, různé bankovní instituce)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… ano,stalo,a jak píše kapka,bylo mi prd platný,že nemám jen jednu kartu,jelikož se při placení ozvalo z rozhlasu: „omlouváme se,nelze z technických důvodů platit kartou“ > a to už jsem měl vše namarkováno …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

Několikrát, když se hrnou lidi a překáži, tak
nestihnu přitisknout kartu
Mám na mysli ovšem kartu v MHD Pardubice.
A Ty asi bankovní, že.
To se mi stalo jen jednou, když přestaly „fachčit“
v Globusu i u pokladen ☹

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nestalo. Nikdy kartou neplatím

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Drape, jak nestalo? Stalo! Stává se ti to prakticky furt ;)

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Dochy, my zas byly s dcerou v UK v šoku, když se tam dalo kreditkou, která u nas ani není bezkontaktní (vždy musím zadavat PIN), platit bez zadavani PINu. Fakt jsme nechápaly a celkem jsem se bála, aby mi ji nikdo zrovna tam neukradl.

Jednou zas nesla pouzit, ale problem to nebyl, dali mi neco podepsat a vse bylo ok. Normálně jsme nakoupily. To bude asi ten váš případ, ne?
Ze bych nemohla v cizině kartou zaplatit se mi naštěstí nestalo. :)

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Nebyl to můj případ. U mně kartou platit šlo, ale terminál jako ověření vyžadoval podpis. Podobně jako to kdysi většinou fungovalo u karet s mag. proužkem… na účtence z terminálu se vytiskne podpisové pole, vy se podepíšete, prodavač zkontroluje zda sedí podpis na účtence s podpisem na kartě… Zajímavé bylo, že jsem byl u samoobslužné pokladny v supermarketu, takže se rozblikal majáček na pokladně a přiběhl černoch co tam měl dozor aby ten podpis ověřil. Naštěstí měl pochopení 😉

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Aha. U mě to bylo taky na samoobslužné pokladně. A podpisovala jsem neco o kus dal, ne primo u te pokladny. Ja vůbec nevěděla, co se děje. Anglicky neumím, aby mi to vysvětlili. Jen z gest jsem chapala, co mam dělat.
Zajímavé je, ze to byla karta dokonce toho obchodu. Bylo to v UKv Tescu a karta byla Tesco.
A jak už jsem psala, jinde zas nechtěli ten PIN, přestože není bezkontaktní. Několikrát jsem s ni platila bez PINu. Holt v cizině je všechno jinak. A proto tam jezdíme. Za zážitky. :))

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Mc Mercurion, to je ale chyba obchodu. A v otázce je primo napsano, ze se nemělo jednat o chybu terminalu.
Jak to ten obchod vyřešil, když byla chyba na jeho straně?

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

„Ne z chyby terminalu ani z nedostatku hotovosti ci prekroceni limitu…“ > byla to chyba na straně obchodu, něco jim kleklo s elektrikou > řekli,jestli můžem zaplatit hotově,a že za rohem je bankomat,jestli ten nákup chceme … no,a pak si to šli vyskládat zpátky do regálů,jelikož jsem nemínil cestovat k bankomatu, na kartu jsem měl procenta zpět a bankomat byl jiný banky …

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

OK. To bych jim to tam taky nechala. :)

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek