Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Start počítače a jak s tím souvisí grafika

Zdravíčko,

je tu takový problémek... po zapojení jednotky začne normálně startovat. Jediný problém je v tom, že na monitoru se nezobrazuje ani zžble (<- není to překlep, ale je to hezký než říct "nezobrazuje se vůbec nic") přesně do doby, než začne startovat systém (resp. abych byl přesný než si jednotka stáhne a spustí diagnostiku).
Jedná se o jednotku, která má integrovanou grafiku, takže předpokládám, že tu je nějaký obvod, který to řeší. Obecně: dá se tento obvod nějak testovat? Resp. pokud je to vymyšleno jinak tak jak? Co se stane po startu jednotky? Je tam nějaký inicializační impuls do nějakého čipu který tohle řeší?

S přáním léta bez komárů,
LP :-P

Předmět Autor Datum
To vy ve Foxconnu řešíte pracovní záležitosti na internetu? Nadřízený Asiat si neví rady?
Kurt 09.06.2011 10:59
Kurt
:D:D Ono je to hlavně všem jedno páč prostě vyměnili základovku a prošlo to... tohle je spíš z mé z…
DND 09.06.2011 11:11
DND
ale stejně je to divný... kdyby byla v háji základovka, tak to nehodí grafiku nikdy. Kdyby byla v po…
DND 09.06.2011 12:14
DND
Neni tam ziaden impulz, OMG. Nie si nahodou Ing? :-) Inicializacia grafiky a celkovo POST je asi tak…
MM.. 09.06.2011 18:03
MM..
Alebo ta grafika fungovala po nacitani OS? (ja ti vobec nerozumiem ze co to u teba znamena "jednotka… poslední
MM.. 09.06.2011 18:06
MM..

Neni tam ziaden impulz, OMG. Nie si nahodou Ing? :-) Inicializacia grafiky a celkovo POST je asi tak 10milionkrat zlozitejsia jak nejaky impulz a zainteresovanych su do toho miliony tranzistorov a 10tisice riadkov SW.

Vseobecne ked je hardware OK tak to funguje, ked neni OK tak to nefunguje. To je cele testovanie. U teba teda hardware nebol OK (nieco odpalene apod).
Alebo si mohol mat len blbo nastaveny BIOS (volbu onboard grafika/PCI(e) garfika) a bolo treba najprv skusit clear CMOS. Ked to nepomoze tak vyhodit dosku.

Alebo ta grafika fungovala po nacitani OS? (ja ti vobec nerozumiem ze co to u teba znamena "jednotka", a "jednotka stáhne a spustí diagnostiku")
Ked to fungovalo tak si mal asi len blbo nastaveny BIOS (blbo boot grafiku alebo boot display alebo tam bolo zapojenych viac displayov a obraz siel na ten druhy apod). Skusal si clear CMOS?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru