Avatar uživatele
zjentek

Stará se pánbůh úplně o všechno?

Do kostela nechodím, boha nijak neinvokuji. No ale říznu se, rána se zacelí. Zahradu si doslova očešu, ale příští rok se mi zase urodí! Takže se stará úplně o všechno?
Anebo se kupř. Alláh stará třeba jen o palmy a Jehova třeba jen o jabloně? Maj tam nějakou dělbu území? A kdo ty služby dělá konkrétně mně, tady na prajzké?
Suseda je v kostele víc jak doma, ale tak dobré služby jak já nemá. Stará se fakt o všechno?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Elk před 2839 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Už jsem zde několikrát vysvětlovala, že existuje tzv. deismus, teismus a panteismus atd. Z toho plyne, co Bůh v současnosti"dělá" a o co se stará.

Pokud nejste teista, tak nemusíte řešit. To se týká jen věřících.

Kepler nemá docela pravdu, protože existují 3 možnosti vztahu Boha ke světu, uvedl jen jednu možnost.

Deisté věří, že Bůh stvořil svět, ale víc se už o něj nestará. Všechno ponechává na starosti člověku samému a vrozeným zákonům. Takže kromě vzniku světa není ostatní nadpřirozené. O svět se má starat jen člověk. Tím je umožněné vědecké zkoumán, kehož předpokladem je neměnnost a všeobecná platnost přírodních zákonů"
https://lepore­lo.info/deismus

Zatímco teisté tvrdí, že Bůh svět nejen stvořil, stále se o něj stará a řídí. „Teismus se vyznačuje vírou v jednoho boha. jasnou myšlenku existence Boha , který je chápán jako absolutní a svět přesahující bytost osobní a živou, která pokračuje v působení ve světě i po jeho stvoření (chápaném jako prozřetelnost) a udržuje ho na rozdíl od deismu“.
http://www.ien­cyklopedie.cz/te­ismus/

"Panteismus = Bůh žije ve všech věcech, nakolik je jediná podstata či přirozenost absolutní, nekonečná a neosobní, takže v Bohu jsou spolu absolutní bytí a živá a tvůrčí příroda. Bůh je ve všem, vše je v Bohu. svět a Boží podstata jsou totožné. "
http://www.ien­cyklopedie.cz/pan­teismus/

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nestará, on to všechno jenom stvořil. A pěkně to zbabral, hlavně šestého dne stvoření. Dál už to jede samo a o svůj výtvor Bůh už nejeví zájem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
talka

Bůh stvořil základní prvky flory a fauny (včetně člověka s mozkem/projektem k dalšímu tvoření), do kterých vložil projekt evoluce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

Já Korán neznám, znám ale Bibli které jsem uvěřil jako dobrému návodu jak se přiblížit Bohu a zjistit proč to tady vytvořil, proč je na zemi nespravedlnost, jak se máme chovat a co plánuje. Nemyslím si že Bůh se stará o všechno. Spíše si myslím, že to tu vytvořil aby to tu mohlo fungovalo částečně samo o sobě. Jak ale bylo zmíněno, že je zapotřebí asi doplňovat palivo do Slunce apod.. Bůh ale nyní podle mě nezasahuje jelikož pokud dobře chápu, první lidé zpochybnili jeho autoritu vlády, proto si dne slidé dočasně vládnou sami. Myslím si, že Bůh slyší upřímné modlitby a je schopen dát člověku energii v této dočasné době lidmi řízeného systému a napodobovat to, jak se choval jeho syn, který je pro nás příkladem jak bychom se měli chovat a v co můžeme doufat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

V hlavách věřících asi bohové létají ve vesmíru kolem naší planety (z každé strany jeden bůh pro určité náboženství) a nějakým způsobem na dálku se starají o nás, lidi. Vážně legendární smysl života, bohové musí být šťastní.

Ne, nestará, nic jako bůh neexistuje.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Je možné to snadno otestovat, Bohu se postavit, rouhat se, obrátit se k Satanovi a pak sledovat co se stane 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Starať sa o niečo neznamená aktívne vykonávať. Stará sa o to, aby ste na staré kolená mal čo vykonávať, robiť nejakú prácu. Je to vlastne organizátor vášho času… A to nie ste sám, takýchto ľudí, o ktorých sa treba starať sú miliardy. niektorí len pasívne čakajú, až im pánbůh pošle pečené holuby do huby, niektorí zas aj z mál, čo im nadelí svojou usilovnosťou vytvoria viac a niektorí, čo vytvoria to aj minú. A nad tým bdie Veľký Organizátor. Prirodzene kedže ľudí je na jedného veľa a asistenti s krídlami nestíhajú poradenskú a bezpečnostnú službu aj keď sa snažia, občas im ujde nejaký zvrhlík, ktorý zožne tam, kde nesadil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Alláh se nepostará o nic, když jeho stoupenci musí brát „spravedlnost“ do vlastních rukou. Nebo se pletu? Takže už zbývá jen jeden Bůh, Ten Pravý, Jehova.

Mimochodem, evoluční teorie je jen jakési „Placebo“ pro ty, kdo odmítají připustit jednoduchý fakt, že vše bylo stvořeno tak, jak to je. Žádné mutace – přechodové články doposud nebyly nalezeny a genetický kód nejenže ohraničuje druh, ale ani takové mutace neumožňuje. Degenerativní mutace nejsou důkazem toho, že by jeden živočišný druh mohl přejít v jiný.

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dubraro

Technická poznámka: Alláh a Jehova jsou jen dvě jména pro stejnou entitu, takže mezi nimi žádná dělba práce existovat nemůže.

před 2839 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Roman71

Malá oprava.. Alláh je popisný titul, doslova bůh. Jehova je skutečné Boží jméno, které se většina církví neodvažuje ani vyslovit.. Proč?

Odpověď je zde:

Pevný Boží základ přesto zůstává stát a má tuto pečeť: „Jehova zná ty, kdo mu patří“, a: „Ať každý, kdo jmenuje Jehovovo jméno, se zřekne nespravedlnosti.“ (2.Timoteovi 2:19)

před 2838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Ad Talka- takže to teď všechno opravuje vlastně po sobě, ne po nás, bo on tam ten program mozek/projekt už vložil, žejo.

před 2839 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
talka

CO se opravuje??? Vše jede podle původního projektu.

před 2839 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek