Předmět Autor Datum
Když by se mírně poupravil zvětšovák (musel by se udělat světlotěsnej rámeček, kam by to sedlo + úpr…
Uroboros 02.11.2011 08:51
Uroboros
Jsou to pozitivy nebo negativy? V zasade hrozne jednoduse - koupis papiry (bud normalni, nebo, poku…
bahno 02.11.2011 08:52
bahno
Z obrázku je zřejmé, že se jedná o poziziv.
Henessy 05.11.2011 10:18
Henessy
Dobrý den,podobné obrázky má můj kamarád sběratel starých věciček týkajících se našeho města.Asi pře…
Lubomír 02.11.2011 09:14
Lubomír
Zapoměl jsi dodat, že skener musí mít prosvětlovací nádstavec.
Henessy 05.11.2011 10:14
Henessy
Jsou to pozitivy, čili by byl potřeba papír pro výrobu fotek z diapozitivu. Zvětšovat to moc nepůjde… poslední
Dale Cooper 05.11.2011 16:49
Dale Cooper

Když by se mírně poupravil zvětšovák (musel by se udělat světlotěsnej rámeček, kam by to sedlo + úprava ohniskové vzdálenost či úplně jiný objektiv), tak to půjde, ale kvalita nebude nic moc - projeví se veškeré škrábance atd. Možná by stálo za to nejdřív zkusit, jestli to vůbec má smysl. Tj. udělat fotky 1:1 - jednoduše se to položí na papír a rovnovměrně osvítí, pak vyvoval. Dělají se tak náhledy z negativů standardně.

Jsou to pozitivy nebo negativy?

V zasade hrozne jednoduse - koupis papiry (bud normalni, nebo, pokud jsou to pozitivy tak pozitivni, ktery se ale budou hur shanet). Poridis cerveny svetlo. Za cervenyho svetla vyndas papir, na nej polozis to sklo, na par vterin(2-15, bude chtit otestovat) rozsvitis bily svetlo a zase za cervenyho svetla vymachas papir ve vyvojce(cerveny svetlo zkresluje, chce to pockat az to bude vic kontrastni nez by sis rekl ze to ma bejt) a pak v ustalovaci. Oplachnout vodou a vysusit, eventualne vylestit(staci prilepit na vylesenou tabuli skla, az uschne a upadne bude leskla)

Dobrý den,podobné obrázky má můj kamarád sběratel starých věciček týkajících se našeho města.Asi před pěti lety je přinesl,byly to pozitivy,dal jsem je do skeneru podobně jako dříve své diapozitivy,kterých mám spoustu a obrázek krásný,jen černobílý,tak jak tomu bylo na sklíčku.Pak doporučuji uložit do PC ,případně upravit a nechat udělat foto.:-)

Jsou to pozitivy, čili by byl potřeba papír pro výrobu fotek z diapozitivu. Zvětšovat to moc nepůjde, dělají se z toho tzv. kontakty - v temné komoře se to plácne na papír a po předepsanou dobu se papír (skrz to sklíčko) osvětlí.
Dalším řešením je sehnat diaprojektor, do kterého se vejdou velké středoformátové diapozitivy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru