Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starý HDD-brání načtení win.

Zdravím,
mám ve starším PC jeden 80gb SATA disk a našel jsem doma druhý starý 80GB ATA HDD, z kterého bych chtěl vytáhnout data..mám s ním následující problém.
Když nechám v PC jen ten SATA, pc běží bez problému. Jakmile zapojím i druhý disk, PC nekonečně dlouho načítá windows. Nedostane se přes to.
Samotný druhý disk nemůžu vyzkoušet, není na něm OS.
Jako na - tomhle obrázku - jen ten sata mám také napájen tim 4pinem vpravo.
Má na něco vliv ta "věc" u ATA případu, jak je nasazena na těch volných konektorech ? Myslím že jí někdo někdy přehazoval mezi těmi čtyřmi poli. Je nějaká verze jak to má být správně nebo na tom nezáleží ? Zdrojů jsem zkoušel více, navíc žádnou zátěž jako GK nebo žravý procesor nemám.
Je tam Sempron 3000+, 4 GB ram DDR2, grafika integr. gf 6100 nforce 405,zvuková karta a ty HDD
Kde bych mohl hledat probém?

Děkuji všem za rady

Předmět Autor Datum
ATA disk má vždy prioritu pred SATA,bios zákl.dosky očakáva systém na ATA disku,takže pokial je mix… poslední
audax 13.07.2014 21:06
audax

ATA disk má vždy prioritu pred SATA,bios zákl.dosky očakáva systém na ATA disku,takže pokial je mix ATA/SATA diskov,treba velmi dobre nastaviť prioritu bootovacích médií v biose a na ATA/pokial sa to dá napr.jumpermi priamo na disku/ nastaviť buď secondary master alebo slave režim,inak sa to bude znovu a znovu zasekávať na tom,že doska bude skúmať ATA disk a hladať spustitelný systém prednostne na ňom a to bude trvať celú večnosť než to rozdýcha...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru