Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starý monitor LG, nebo nový do 3000,-?

Dobrý den, chystám se pořídit si nový počítač, ale řeším ještě otázku, zda si koupit i nový monitor. Mám už cca 5 let Flatron L1918S ( http://www.xbitlabs.com/images/other/19inch-7/3p1s .jpg )od LG tohle snad: http://www.abclinuxu.cz/hardware/vystupni-zarizeni /monitory/lcd/lg-l1918 a sedím před ním bezmála celý den. Jsem úplný uživatel amatér, přesto se snažím jak to jde vyladit monitor tak, abych neoslepla - ovšem když je text schůdný, filmy mají otřesnou tmavost, dá se to ladit playery, ale u nových formátů to všechny nepodporují atd. Zkrátka ráda bych se zeptala, zda si mám nechat tento LG, nebo si koupit nový monitor do ceny cca 3000,- Nerada bych kupovala monitor za každou cenu aby pak byl třeba ještě horší než tohle, na druhou stranu intuitivnější ovládání a současný moderní širokoúhlý formát bych asi uvítala. Prosím proto i o případná doporučení jaký kousek by byl nejvýhodnější.

Děkuji
B.

Předmět Autor Datum
Monitor do 3000 nebude lepší. :-)
Flash_Gordon 28.07.2012 12:51
Flash_Gordon
V této ceně ať koupíš cokoliv, bude to prakticky to samé (co se týče technologie). Doporučil bych zn…
Niko Bellic 28.07.2012 12:52
Niko Bellic
jak to jde vyladit monitor tak, abych neoslepla Pokud máš takový problém, proč si nenastavíš jiné…
touchwood 28.07.2012 13:11
touchwood
Samozřejmě, že monitor ladím - ovšem když byl právě nastaven tak, aby mi vyhovoval při celodenním te…
Bex 28.07.2012 13:31
Bex
znova se ptám, proč nastavuješ monitor? Pokud máš problém s příliš kontrastním zobrazením, řeší se t…
touchwood 28.07.2012 14:03
touchwood
Já se teda omlouvám, ale to jsem vůbec nepochopila - nevím totiž kde přesně bych to měla nastavit. V… poslední
Bex 28.07.2012 14:21
Bex

V této ceně ať koupíš cokoliv, bude to prakticky to samé (co se týče technologie). Doporučil bych značku Samsung a rozlišení 1920x1080 při 24" úhlopříčce. A jinak kvůli monitoru těžko oslepneš. Pokud ti něco nevyhovuje, jas a kontrast se dá nastavit u každého monitoru a jsou tam často na výběr i předdefinované profily např. pro text, pro filmy apod.

Samozřejmě, že monitor ladím - ovšem když byl právě nastaven tak, aby mi vyhovoval při celodenním textu atd. filmy byly otřesný. Režimy Den text, Noc text atd. jsou snad ještě horší. Monitor má "super" nastavování naboku, takže nastavuji nalepená na monitor (mačkající poslepu zadní čudlíky do zblbnutí), ale zároveň když změním úhel pohledu (odtáhnu se) - protože je často měním, tak mi obraz nevyhovuje a taky mám pocit, že po vyjetí z menu ladění se zářivost změní, což mi přijde jako hloupost...no moje oči to tak vnímají. Asi je to tak u všech a budu se muset smířit s tím, že buď uvidím film, nebo pro mě bude dívatelný text.

Barevné schéma se mění zhruba čím? Čeština na monitoru není, takže prosím anglický název. Měnila jsem ale už snad všechno přístupné, vracela se k výrobnímu nastavení, dávala tomu možnost automatického ladění a kde co...takže je asi chyba ve mně...

Každopádně všem děkuji za odpovědi!

Já se teda omlouvám, ale to jsem vůbec nepochopila - nevím totiž kde přesně bych to měla nastavit. Ve vlastnostech obrazovky není snad ani "co" nastavovat a nějakej Intel Driver v ovládacích panelech tomu taky nijak nepomáhá. Kde jinde mám hledat tyhle nastavení? Nevím v podstatě s čím mám vlastně problém, či je to tím, že tu mám prakticky pořád šero, dělá mi to dobře na oči a monitor proti tomu moc září, ale stahováním jasu tomu nepomůžu.
Teď jsem našla, že myslíte barevná schémata asi olivová - stříbrná - výchozí modrá? V tom to není, to mi vyhovuje, vadí mi ta zář z monitoru, kterou když vyřeším do tmava, zase budou nedívatelný filmy - to není jiná možnost, než to pořád přepínat dejme tomu mezi těma režimama den/noc?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru