Avatar uživatele
DusanOrlik

Status OZZ – je pravda, co se povídá?

Zdravim,
Je pravda ze pokud ma urcita osoba uznany status OZZ tak ma v budoucnosti problem se sehnani prace?Jakoze ten status bude v zivotopise napsany porad a zamestnavetele to pokazde uvidi,jelikoz to tam musi byt napsano?Jsou nejake nevyhody kdybych mel ja tento status a sice OZZ? Diky za odpoved

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2917 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jako OZZ bude uznán občan, který má zachovánu schopnost vykonávat soustavné zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost, ale jeho schopnost být nebo zůstat pracovně začleněný, vykonávat dosavadní povolání nebo využívat dosavadní kvalifikaci či získat novou, je podstatně omezena. Příčinou tohoto omezení je dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav, který má podle poznatků lékařské vědy trvat déle než rok a podstatně omezuje tělesné, smyslové nebo duševní schopnosti a tím i schopnost pracovního uplatnění.
Takže nevýhoda tady je, protože OZZ nemůže splňovat všechny požadavky běžných zaměstnavatelů. Na druhé straně je státem podporováno vytváření pracovních míst jen pro OZP a OZZ, což je pro zaměstnavatele výhodné. Finanční ohodnocení ovšem zpravidla není příliš lukrativní.

Zdroj: http://www.cssz­.cz/cz/ozz/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek