Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Co koupit aby to už přestalo

Dobrý den,
nedávno jsem tu řešil problém s hlučností mého PC. Zjistilo se že za to možná může chladič procesoru. Bylo mi poraděno, abych zkusil před výměnou chladiče zkusit výměnu jen větráku na chladiči. To jsem tedy zkusil a PC hučí stále dál ( i když je to jiný zvuk hučení - a možná ještě horší ).
Chci tedy zkusit vyměnit celý chladič procesoru. Nikdy jsem to nedělal ale koukal jsem tu a různě po internetu a návodů je celkem hodně takže s tím by neměl být problém.
Problém je který chladič koupit aby stačil na můj procesor. Parametrům chladičů nerozumim tak to zkouším tady. Mám procesor Intel pentium D925, 2 x 3,00Ghz, socket 775 ..... více o procesoru je v příloze zde.
Mám tam také vyfocen screen z programu SpeedFan kde je vidět že u teploty CPU a GK je plamínek takže asi mají vysokou teplotu. Třeba to hučení je vysokou teplotou GK - nevím, ani netuším jak měnit větrák na GK, žádný tam nevidím, alespoň ne klasický otáčející se. Mám tuto GK
http://www.alza.cz/graficka-karta-gigabyte-nvidia- geforce-7300gs-d85527.htm
Prosím o radu který chladič by na to mohl stačit, případně odkaz který koupit. Je mi jedno jestli mám koupit nový chladič a třeba i novou GK - hlavně už se zbavit toho hluku.
Děkuji

Pokračuj tam, kde jsi začal. Není nutné zakládat v jeden den dva dotazy na stejné téma.
Nadpis ani komentovat nebudu.
http://pc.poradna.net/q/view/925706-chladic-proces oru? (host)

Předmět Autor Datum
nedávno jsem tu řešil problém s hlučností mého PC proc jsi nedal odkaz, co jsi tu resil nebo nepokr…
Redmarx N 07.12.2012 16:46
Redmarx N
Takze mozna? A to je problem zistit zdroj hluku? Ak na to teda nemas usi, tak sprav nasledujuci test… poslední
fleg 07.12.2012 16:47
fleg

nedávno jsem tu řešil problém s hlučností mého PC

proc jsi nedal odkaz, co jsi tu resil nebo nepokracoval ve stejnem vlakne? To to budem resit odznova pripadne z tebe tahat doplnujici dotazy znovu?

Jinak ty teploty jsou bez zatizeni? Jestli jo, tak jsou docela husty. Graficka karta nehuci, kdyzma jenom pasiv. Co mas za vetrak a chladic na procesoru nevim, do PC ti nevidim.

Takze mozna? A to je problem zistit zdroj hluku? Ak na to teda nemas usi, tak sprav nasledujuci test.
Pred zapnutim PC zastav nsetky ventilatory (grafika, procesor, zdroj) a postupne ich uvolnuj...ked budes pocut znamy hluk tak budes vediet, ktory ventilator to sposobuje.

Zpět do poradny Nahoru