Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba u sousedova plotu

Zdravím všechny,
vyskytl se nám problém se sousedy. Mají malé psy a my máme jednoho velkého. Ti se nemají rádi a vyjíždějí na sebe až tak, že ničí sousedův plot, který je klasický, drátěný. Na jeho sloupky jsme přišroubovali překližky, aby na sebe psi neviděli a tím se neprovokovali a tak dále. Plot má soused 160cm, překližky byly 120cm. V tu chvíli začaly problémy, které se museli zrodit již dříve, nám z neznámého důvodu. Plot jsme z jeho museli odstranit a začal mu vadit náš dřevník, který je přímo u jeho plotu v naprosto nevadícím místě. Sám nám ho pomáhal kdysi montovat a teď má prý připravenou žalobu na nepovolenou stavbu, o které cca 6 let nemluvil. Jak se to dá řešit? Dřevník třeba odstraníme, když to jinak nepůjde, ale můžu podél jeho plotu zapíchat trámky a na ně našroubovat překližky? Bude to na našem pozemku.

Předmět Autor Datum
Stava pevne spojená zo základmi tesne susediaca (3bm od hranice susediaceho pozemku) v zákonom stano…
nuda 22.07.2014 20:22
nuda
Dojebejte nebo nechte ty psy ten plot poslat do kytek, pak spolecnymi silami si postavte novy lepsi…
kamzl 22.07.2014 23:06
kamzl
kamzl, som rád, že ťa odkojila rodina s právnickým vzdelaním..
nuda 22.07.2014 23:13
nuda
Az poletim k rodicum na Andromedu, vyridim dekovacku...
kamzl 22.07.2014 23:42
kamzl
Chlapi, super názor.:-) Jenže soused má jorkšíry, kteří fakt dorážejí na mého vlčáka a ten se zakous…
bunny 22.07.2014 23:42
bunny
bunny, v každom smere sa "právo" medzi susedmi takto nerieši. Silnejší a rýchlejší pes vždy jebe. Z…
nuda 22.07.2014 23:55
nuda
Bylo to nedavno i v televizi.Myslim Cerny ovce ze to byly. Tam se jednalo o vysokej plot co stinilv…
kamzl 22.07.2014 23:56
kamzl
Ten dřevník je o celkové výměře 6x3m. 2m na výšku. Je to postavené ze smontovaných dílců. Jednotlivé…
bunny 23.07.2014 08:17
bunny
no si myslim ze to nevyjde aniz by jste udelal aspon ohlasku na OÚ. je to dost velky a i zdatne tech…
kamzl 23.07.2014 15:13
kamzl
Za prve odporucam nehrotit spory so susedmi, naozaj to nema vyznam. Tuto bitku mozno vyhras, ale ked…
fleg 23.07.2014 22:07
fleg
spory se sousedy jsou stare jak lidstvo samo... je to snad starsi remeslo nez prostituce. Jebat je… poslední
kamzl 23.07.2014 22:44
kamzl

Stava pevne spojená zo základmi tesne susediaca (3bm od hranice susediaceho pozemku) v zákonom stanovenej svetlej výške musí mať náležitosti.

Stavebný zákon nepustí, ...... dúfam, že za teba nepíše sused!

Dojebejte nebo nechte ty psy ten plot poslat do kytek, pak spolecnymi silami si postavte novy lepsi drevenejsi, nepruhlednejsi...

Pripomina mi to ty zabo-mysi valky u nas...Ten drevnik zbourejte kdyz nebude zbyti a zridte peknej smradlavej kompost, nebo hnuj.

Sousedi by jako narod nemeli existovat...:-D

Chlapi, super názor.:-) Jenže soused má jorkšíry, kteří fakt dorážejí na mého vlčáka a ten se zakousne do toho plotu a rve ho tak, že ho rozplétá. O plot mi ani tak nejde, ani o ty jorkšíry, ale opravdu by mi vadilo, kdyby si o ten plot můj pes třeba vylomil zub. Spíš mi jde o radu, co si mžu podle zákona dovolit, aby mě soused hned neběžel udat.

bunny, v každom smere sa "právo" medzi susedmi takto nerieši.

Silnejší a rýchlejší pes vždy jebe. Zožeň cestou Cigáňov drobnú, hravú fenu: Precvakaj "zubami" plot, zlikviduj susedových psov na tvojom pozemku, následne vyprovokuj suseda prekračujúc spoločnú hranicu parciel s foto, gramo, hi-fi, rádio, s lekárskym ošetrením na ťažkom ublížení na zdraví za účasti blízkych osôb. Dokoná likvidáciu suseda zohrá rolu aj pred uboleným súdom...

Bylo to nedavno i v televizi.Myslim Cerny ovce ze to byly.

Tam se jednalo o vysokej plot co stinilv nejaky hybride ve vyhledu na ulici a nemohla sbirat drby..

Povoleni na ten plot bylo jenze majitel si par centaku pridal na vysku a byl v Pi*i.
Jenze to byla zdena stavba.

Nejaky preklizky na roxorech zabodly v zemi u plotu, by vadit urcite nemely.Doporucuju sousedovi na jeho stranu preklizek zhotovit nejake futuristicke tvary, grafity, umelecke dilo.

Pocijte ale s tim ze to bude stat ten drevnik, kterej bych zneskodnil jeste driv nez zacnete s tou berlinskou zdi...kvuli St. uradu a pokute.

Doporucuju si to premerit, jestli to nema zaklady, je to 5x5m,ale pozor nesmite tam dalsi stavbu podobnyho razu(kulnu, dilnu,apod)pak to zkolaudovany mit musite

jestli je to ze zaklady a zdeny tak 3x3m a taky pozor na ty dalsi techn. budovy

Ten dřevník je o celkové výměře 6x3m. 2m na výšku. Je to postavené ze smontovaných dílců. Jednotlivé dílce sou prkna v ocelovém rámu. Je to psí kotec s fakturou a tech. výkresem. Na zemi jsou položeny bedňáky a na nich je postavený ten kotec. Není pevně spojen se zemí, drží svou vahou.

Za prve odporucam nehrotit spory so susedmi, naozaj to nema vyznam. Tuto bitku mozno vyhras, ale ked je sused dement bude nasledovat hned dalsia a mozno horsia.
Ak to naozaj nepojde urovnat (co by ist malo, naozaj staci niekedy malo), moze sa stat nasledovne.
Za prve ta uda, pravdepodobne na miestny urad, alebo miestny stavebny urad. Ten s tebou zacne spravne konanie, ktore skonci v ciernej diere. Ty sa totizto mozes odvolat a keby si uz aj minul vsetky opravne prostriedky a bolo ti nariadene stavbu odstranit nemusis robit nic. Susedovi totizto neostane nic ine ako sa domahat svojej pravdy na sude a to uz su celkom slusne prachy, ktore bude musiet vyvalit. Myslim, ze ho to prejde. Jeho problem totizto je, ze u nas (ani u vas) neexistuje stavebna policia ako v inych statoch a cierne stavby sa u nas jednoducho neburaju. Na SK zburali nieco ciganom zatial len a aj to len preto, ze im postavili nizkoenergitecke domceky (mal si sa narodit cierny, mohol si mat domcek zadarmo;o)).
Za druhe mozes skusit stavbu zlegalizovat dodatocne, co paradoxne ide a sused bude potom namydleny a zostane mu len pena v ustach.

P.S. Samozrejme na svojom pozemku si mozes robit co chces, cize kludne tam aj nieco napichat, v praxi sice sused moze namietat opat na miestnom, ci stavebnom urade, ale to mu je trt platne, pretoze oplotenie tam proste stat bude.
Tieto riesenia nie su pravne ciste, vychadzaju vsak z praxe a su realne. Napriek tomu odporucam to, co som pisal na zaciatku a to zajst za susedom s ohromne uvolnenou naladou a pokusit sa vyrokovat zmier.
P.P.S Zrovna pred par dnami mi kamos hovoril, ze sa ma vas u vas zlegalizovat pouzitie MDMA na lekarske ucely. Pre neznalych je to ucinna latka v extaze (na zapade pomerne oblubena droga), ktora vyvolava okrem ineho pocit uvolnenia a relaxu. Odporucam uzit obom stranam pred kazdym takymto jednanim. Dohoda 100% zarucena:-).

spory se sousedy jsou stare jak lidstvo samo...

je to snad starsi remeslo nez prostituce.

Jebat jebat jebat a nenechat se ojebat.

pritom jde napr. v tomhle problemu jen o to ze si nedokazem poadne vychovat domaci zvirata(ze jsou tak liny, nedokazou se sebrat, jit zazvonit k brance, postekat se tam, urovnat to nad poharkem a jit zpatky na dvorek hlidat.

U nas je trba tak zazracna krajina ze jsme nachytali hlinikovy zebrik jak nam cese visne, pokorne jsme ho sbalili pohodili par metru na sousedovic pozemek a ta ku*va tam hlinikova tam cesla zitra zas roztazena jak 5/8 antena. a myslis mu pomohlo domluvit tim ze jsme ho schovali k nam do gareze?

Ne soused tam poslal na sklizen jeho drevenyho brachu.

Rikam zabo-mysi valky vseho druhu nebejt tak se snad sousedstvi ani nevynalezlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru