Avatar uživatele
BEAES

Stavební spoření pro dítě

Kdo ho může po naspoření vybrat, rodiče, nebo jen to dítě v 18 letech?? Neví někdo? A vyplatí se nyní zakládat nové spoření, nemyslím pro dítě, ale všeobecně…když snížili bonus!?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Jahoda před 5027 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Stavební spoření dítěte, může po dosažení věku 18 let vybrat jen to dítě !! Ono už není dítě.

Protože ale v těchto letech mají mladí ještě hovězí nápady a syn nechtěl aby naspořené peníze vnuk jen tak rozházel. Zajistil to tak, že před dosažením jeho 18 let mu nechal ustanovit poručníka, kterého dělá moje žena, čili jeho babička.
Až ukončí gymnázium a pobere trochu odpovědnosti,peníze se mu uvolní.
Když toto vše vyřizoval, na stavební spořitelně mu dávali za pravdu, neboť to tam přímo vidí jak někteří mladí dovedou pracně naspořené peníze jejich rodiči, rozfofrovat.

Stavební spoření zůstane stále jako jedno z nejvýhodnějších spoření. Státní příspěvek stále nějaký bude a navíc je účet úročen 2 – 3 %.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jambalaya

Naspořené peníze může vybrat samozřejmě dítě po 18 letech věku. Bývalo to tak, že peníze ze spoření mohly po ukončení cyklu vybrat rodiče, avšak jako zákonní zástupci, musely dát souhlas oba. A to i v případě, že spolu již nežijí. Nevím, zda se tato pravidla nezměnila, ale takto jsem rušila spoření já synovi a musela jsem nahánět biologického otce, přestože s tím neměl nic společného.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fiurasek9

Naspořenou částku na SS můžou vybrat jen rodiče a to do věku 18 let dítěte .dříve jen když ukončení SS(jinak to vybrat nejde jen ukončením nebo následnou novou smlouvou)podepíší oba dva rodiče!!
zakládat nové SS v dnešní době nemá žádný smysl:Státní podpora bude zdaněna 50% a vklady budou zdaněni tabulkově dle vkladů.
Pokud chcete spořit jsou na to specializované produkty které jsou lépe zhodnoceny historicky kolem 8% a tyto prostředky jsou kdykoliv dostupné již od prvního půlroku počátku smlouvy.(lze vybírat a dokládat dle potřeby)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání