Avatar uživatele
anonym

Stavební uzávěra, územní rozhodnutí, stavební povolení

Kdo by mi mohl rychle poradit v záležitosti, zda je lepší koupit pozemek od obce tzn.obecní nebo koupit raději pozemek od soukromé osoby k výstavbě administrativní budovy? Jaké problémy či vyřizovaní se k tomu vztahuje a s kým je lepší jednat, aby vše proběhlo pokud možno bezproblémově?
Pokud byla v místě zrušena stavební uzávěra, může obec výstavbu nějakým jiným způsobem zdržovat, či výstavbě bránit? A pokud obec prodává obecní pozemek, na kterém je už vydáno územní rozhodnutí a stavební povolení a ja bych ten pozemek koupila, je tažké změnit územní rozhodnutí a co všechno případná změna územního rozhodnutí obnáší. Na závěr je výhoda, když je na pozemku už územní rozhodnutí vydáno a nebo je lepší, když je pozemek úplně čistý bez ÚR a SP? Děkuji za rychlou odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4619 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nelze s těmito informacemi dostatečně zodpovědně tady odpovědět. Doporučoval bych zajít na příslušnou obec, nebo město, požádat o nahlédnutí do územního plánu a na základě toho jednat. Dúležité je, co je uvedeno v územním plánu a s čím se na daných pozemcích počítá.Pokud je přes pozemek plánována např silnice, tak vám asi nikdo stav povolení nedá. Územní plán jde sice změnit, ale je to v kompetenci zastupitelstva a nebývá to až tak uplně jednoduché.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek