Avatar uživatele
Andykendy

Stačí k uznání viny (více v popisu) pouze otisky prstů?

Původní neotázka
Stačí k uznání pouze otisky prstů?Obvinili mě, že jsem do obálkyobálky nedala všechny peníze. Přitom si je někdo vzal.

Místo peněz tam vložil kartonovou destičku se kterou přikrývam kasu,když svítí slunce.Na všem jsou samozřejmě moje otisky,když jsem s tím pracovala.Policie mi sdělila, že to buď uhradim a přiznam se.A nebo,že to pošlou na otisky a ty mě usvedni. Přiznání a zaplacení jsem odmítla, nebudu platit za někoho tisíce.Tvrdí, že se to protáhne k soudu a ten mě usvedci.Co dělat? Nechci právníka a chození po soudu.To mě vyjde na velké peníze.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2824 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Cenobita

K prokázání viny je potřeba důkaz, pokud pokladní s penězi pracuje je jisté, že její otisky budou všude, pak lze těžko jako důkaz proti ní použít otisky prstů. Zde není jiná možnost než podstoupit soud a ten musí vinu prokázat, policie v tomto případě nejspíš nemá žádný jiný důkaz a tak se snaží o nátlak a o vynucení přiznání. Pokud to pokladní neudělala stačí stále opakovat, že ne to neudělala a ať policie přinese jiný důkaz (který nejspíš nemá). Dosti důležitá věc je trestní bezúhonnost, protože člověk který již byl trestán nemá u soudů důvěru jako ten netrestaný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Podle našich zákonů je k usvědčení potřeba „přímý důkaz“, takže otisky prstů nestačí. Tím spíš, že jakožto pokladní, budou Vaše otisky nejspíš na všem, to je logické. Přezkoumání otisků by Vám ale paradoxně mohlo pomoci. Teoreticky by se mohli najít i jiné otisky než ty Vaše a u soudu musí i policie předložit další důkazy, než jen otisky prstů – záznamy z kamer, výpovědi svědků apod.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Kľudne si nechajte odtlačky porovnať, ak niekto pracoval (v rukaviciach) s kasou po vás, vaše odtlačky mohol poškodiť (prekryť).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JájsemRaibek

Vše je jen o strašení.
Nejprve ti to musí prokázat. Další věc: Máš hmotnou zodpovědnost?
A v neposlední řadě, nedej na filmy atd. z papíru se otisky nedají vzít, resp. velmi špatně, takže o usvědčení bych dopředu nemluvil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek