Avatar uživatele
Moniccc

Co kupovat místo cigaret?

Jestliže chci přestat s kouřením, co byste mi (třeba z vlastní zkušenosti) doporučili kupovat místo cigaret? Např. lízátka, bonbony, nějakou limču nebo tak něco. Třeba mi tu poradíte. Díky :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 3871 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Kouřil jsem téměř 45 let, v poslední době cca 80 kousků týdně. Začátkem června se mě ujala rychlá a rázem jsem se ocitnul na JIPce zdejší nemocnice. Tam jsem skoro tři neděle balancoval mezi tím zda se udusím nebo zvetím. Odchod se jak vidno nekonal, zato jsem měl dost času přenastavit priority, kdy jako velmi důležité bylo i rozhodnutí přestat ihned kouřit.
Po zhruba čtvrt roce jsem zjistil, že mně ani tak nechybí nikotin v těle, ale daleko silněji ten pocit pohody na duši kdy si např.zapálíte u kávy....., nebo při cigaretě přemýšlíte o nové investiční strategii své domácnosti.
Takže nejdůležitějším činitelem je jednoznačně patřičná motivace a hodně silná vůle.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Je to jen o pevné vůli, tu já bohužel nemám. Zkoušela jsem vše, tablety, náplasti, lízátka i el. cigaretu. Nic nepomohlo, kouřím dál. Je to také o tom, dát se do vnitřního klidu, a to já bohužel neumím, pořád někde lítám něco sháním, něco řeším a nejhorší je čekání to vykouřím nejvíc.
Obdivuji všechny, kteří to zvládli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Džanička

Nevím kolik ti je let, ale já jsem přestala kouřit, když jsem zjistila že jsem těhotná. Kouřila jsem celých 15 let jednu krabičku denně. Když bylo těhu potvrzené, tak jsem to zahodila a bylo to.. Fakt nekecám, ze dne na den.. Teď už nekouřím 8 let.. Za tu dobu jsem dohromady vykouřila čtyři cigarety, když jsem po dlouhé době byla ve společnosti. Určitě to ničím nenahrazuj, určitě ne sladkým, prostě to zahoď a je to, není to těžké, ale musíš chtít, a já vidím že chceš, ALE NE AŽ ZÍTRA, MUSÍŠ HNED… Chvíli asi budeš mít nutkání, ale to po dvou, třech dnech to překonáš, pak už stačí vydržet.. A NEBUDEŠ SMRDĚT..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nejlépe nic. Žádná náhrada ti v tomto nepomůže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

Pozemky, nemovitosti…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
redy

to je jdnoduchý, buď chci nebo nechci – ptát se tady je blbina

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Doporučuji Ti nekupovat nic. Právě naopak si pořiď větší pokladničku a penízky si do ní ukládej. Po takovém půlroce se budeš nejspíš divit, kolik peněz si našetříš. Už to by mohla být velká motivace k tomu, abys jako nekuřačka vydržela.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

záleží jestli jsi závislá psychycky a fyzicky. Jinak je to o tom vydržet tu chuť si zapálit a v momentě, kdy si třeba řekneš, že ti jedna neublíží tak prohráváš se zavislostí. Zase žijeme jen jednou a člověk by si to měl užít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

ja už 10 rokov kupujem cigára (doutníky), cigárka (doutníčky) a viržinky.
aj tak ich urobím hodne, bafám non stop.
dúfam, že inhalujem aspoň menej dechtov (na rozdiel od cigariet balených v papieri).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
maja49

po lízátkách budeš tloustnout, kup si radši ovoce a zeleninu, udělej si z toho třeba dobrej salátek. 🙂 A ušetřené kačky spoř do pokladničky!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek