Avatar uživatele
jirka F

Stojí to za to se vrátit zpět na SOU a udělat si nějaký jiný obor s vyšší kvalifikací?

Dobré dopoledne,hodně se rozmýšlím nad tím jestli se nemám vrátit zpět na střední odborné učiliště a udělat si jiný obor s vyšší kvalifikací.Když se současným oborem mám velké potíže najít si nějakou práci. Myslíte že by to bylo dobré nebo by jsem za tři roky byl na tom stejně jako teďka?

Děkuji za rady.

Ps: Jednalo by se o obor zahradník-krajinář

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2356 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Tebou zmíněný obor se mi nejeví jako zrovna žádaný. Pokud uvažuješ o rozšíření kvalifikace, určitě to nebude na škodu.
„Na předních místech v kategorii vyučení a střední vzdělání se objevují stále tytéž profese: zámečník, obráběč, klempíř, svářeč, soustružník, lakýrník“.
https://finan­ce.idnes.cz/ja­ke-jsou-nejzadanejsi-profese-dmg-/podnikani.as­px?c=2002M079Z01A
Mělo by to takové „drobné“ výhody:

  1. nedostatkové kvalifikace je zaměstnavatel ochoten zaplatit lépe
  2. po čase by sis mohl založit vlastní živnost

Upravil/a: Kepler

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Záleží o jaké obory se jedná. Obecně však le říct, že rozšířit si vzdělání má vždy význam. Pokud zvládneš více oborů i tvoje šance na získání zaměstnání se zvyšuje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

Jestli ti nebude potom vadit „zahlcenost prací“(jako mě), tak ano. Je potřeba brát v úvahu, že žádný (pouze)vyučený, není odborník. Pouze praxe dělá odborníky(v tom lepším případě). Jde hlavně o to, aby se ti ta nová práce líbila. Vždy platí nadnesené přísloví, že si člověk zvykne i na šibenici, takže i zdánlivě horší práce může být časem oblíbená. Jestli mám doporučit, dělej ze dřevem, ať už cokoliv.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zkus se spíš vrhnout do praxe, protože 3 roky praxe jsou víc než 3 roky zabité na SOU (i když chápu že ta pohoda a chlastačky za to možná stojí 🙂 …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Ono to záleží na tom, jaké máte představy a nároky. Kolik chcete vydělávat teď, kolik za pět let a kolik za deset? A jak dlouho to chcete dělat. Do jisté míry se to vyplatit může, v jiném případě ale může platit, že je lepší do toho skočit bez vzdělání. To bylo třeba u mojí práce v Polsku. Inzerát na praca Wrocław na https://www.hit­praca.pl/praca/wro­claw/ mě natolik zaujal, že jsem prostě neváhal, odepsal tam a zaujal je svým nadšením. :) Jen pro pořádek – byla to práce v IT.

Nový příspěvek