Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strop zatelení z půdy

Chtěl bych zateplit strop(betonový povrch) na půdě tvrzeným 10 cm polistirenem a zaklopit OSB deskou.Půda slouží na odkládání atd.Máte někdo s tímto postupem zkušenosti?Je potřeba dávat nějakou folii? A hlavně je možné to takto provést?Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nevím, jestli někde seženeš polistiren na zatelení.
Remca 16.03.2009 22:11
Remca
Já o tom taky uvažuju,takže jsem se o to zajímal a dozvěděl jsem se toto:Parozábranu pod polystyren…
MartinN 17.03.2009 20:35
MartinN
Díky za radu ale když dám tedy křížem 2x5cm polystyrenu a nato OSB lze to také zatěžovat běžným užív…
Petr73 19.03.2009 01:37
Petr73
Také mě zajímá kudy ty prostupující vodní páry projdou ven,aby to třeba nedělalo fleky na stropě Ne…
Rce 19.03.2009 03:25
Rce
Momentálně chodím po půdě sice po 5 cm polystyrénu (do budoucna chci dát 30 cm) bez OSB desek a obča…
MartinN 19.03.2009 12:27
MartinN
Děkuji všem né nadarmo se "říká víc hlav víc ví"
Petr73 20.03.2009 14:05
Petr73
Petře ,vcelku je v pořádku ten polystyren,pokud se s tím chceš hrát a dávat dvě vrstvy,prosím.Ale ne…
Jabraka 06.04.2009 09:46
Jabraka
Díky moc za radu. :-) poslední
Petr 73 15.04.2009 22:55
Petr 73

Já o tom taky uvažuju,takže jsem se o to zajímal a dozvěděl jsem se toto:Parozábranu pod polystyren není třeba(polystyren má minimální nasákavost na prostupující vodní páry u izolační vaty se musí dávat parozábrana,jináč by vata nasála vodní páry a tím by přestala izolovat),10 cm je málo! dát aspoň dva krát 10 cm a desky křižovat,aby se navzájem překryly spáry a tím eliminovat případné chyby v těsnosti spar první vrstvy,poté zaklopit OSB deskou.Pokud samozřejmě nemůžete dát víc,tak dát dvě 5 cm vrstvy.Každopádně čím víc tím líp.Myslím že dnešní normy už mín než 16 cm nedovolují.

Díky za radu ale když dám tedy křížem 2x5cm polystyrenu a nato OSB lze to také zatěžovat běžným užíváním.Půda slouží jako skladiště různých věcí a občas se tam chodí a jsou tam menší skříně.Také se mě jednalo o tu parozábranu zda ano či ne,tak to jsem rád že tam nemusí přijít.Také mě zajímá kudy ty prostupující vodní páry projdou ven,aby to třeba nedělalo fleky na stropě.

Také mě zajímá kudy ty prostupující vodní páry projdou ven,aby to třeba nedělalo fleky na stropě

Neděs se, přece tam nemáš velkoprádelnu z vyvářením lajntuchů. Jestli by v bytě bylo tolik vodní páry, aby to dělalo fleky na stropě, tak je něco špatně, třeba v tom bazénu moc cákáte nebo uchází parovod. Ale to bys poznal, v bytě by pršelo. Normálně vylezou vodní páry ven při větrání. Tady pochoduje o to, že když je použita jako izolace minerální/skelná vata, tak na druhém konci je zima, dosáhne se rosného bodu, kdy se voda vylučuje z atmosféry a nacucá se ten konec vaty, čímž přestane izolovat a čímž se sráží voda o kousek níž, čím i tento kousek přestane izolovat a proces pokračuje až je vata nacucaná jak bžďoch a všude zima.

Momentálně chodím po půdě sice po 5 cm polystyrénu (do budoucna chci dát 30 cm) bez OSB desek a občas se udělá nějaký otlak od boty, ale když se to zaklopí OSB deskama, tak by se měla váha chození i váha různých předmětů rozložit do OSB desky.Může se dát i pevnější polystyrén jsou různé pevnosti(zátěže).

Petře ,vcelku je v pořádku ten polystyren,pokud se s tím chceš hrát a dávat dvě vrstvy,prosím.Ale není určitě potřeba 30 cm.Protože celá půda už je vlastně izolační prostor,mělo by stačit 15 cm.Doporučil bych desky slepit čely k sobě akrylem,a pro překrytí zvolit raději Rigidur - sádrovláknité desky.Také se dají slepit čelně k sobě nízkoexpanzní pěnou..Získaná plocha má vysokou pevnost a ohnivzdornost.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru