Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stržená zdířka na odvzdušňovacím šroubu

Dobrý den,potřebovala bych moc poradit se starým topením v paneláku.U odvzdušňovacího ventilu máme strženou zdířku na šroubovák a není možné ho odvzdušnit.Topí nám pouze jedno žebro a v zimě to asi nebude nic moc.Bohužel už je topná sezóna a myslím,že s tím asi nic nenaděláme.Mohl by mi prosím někdo poradit a nebo to skutečně budeme muset nechat na léto a vyměnit celý ventil?Děkuji mockrát za odpovědi M.H.

Předmět Autor Datum
Pokud je ten ventil mosazný, pak by se na něj měl dát navařit šroub. Pokud je s plastovým osazením,…
Kurt 18.10.2011 11:58
Kurt
Děkuji za radu.Šroub je mosazný,ale bohužel nemám svářečku a ani svářeče.Co se týká výměny tak ta se…
ferrarinka 18.10.2011 12:04
ferrarinka
Nic neboj měnit odvzdušnovací šroub můžeš kdykoli jen je potřeba uzavřít stoupačku ve sklepě nejlépe…
betisa 18.10.2011 12:19
betisa
No, jak jinak než v nejvyšším patře.Když smůla tak pořádná.Díky za užitečné rady a doufám,že náš OCH…
ferrarinka 18.10.2011 13:47
ferrarinka
"Baráku" řekněte, že vám to topení kolem ventilu teče, čili to vyřešit musíte. Topenáře se zeptejte…
Kurt 18.10.2011 13:53
Kurt
Uzavři přívodní ventil na radiátoru, vem hasák nebo sikovky a povol celý odvzdušňovací ventil (jen p…
Radek 1 18.10.2011 14:32
Radek 1
hlavně ne jak radí tady Radek1 nebo si vytopíš kvartýr.Tím že jsi uplně nahoře je výhoda že nemusíš…
betisa 18.10.2011 17:10
betisa
Hmm:-D tak radu od Radka1 už jsem praktikovala minulý týden a fakt velká zábava na celý večer::)Ješt…
ferrarinka 18.10.2011 18:05
ferrarinka
Nalep na domovní dveře výzvu o poruše na topení v bytě, tím upozorníš ostatní nájemníky o přerušení… poslední
corve43 18.10.2011 19:37
corve43
To je jedno, jestli je topná sezona nebo ne, v těch trubkách je voda vždycky. Čili tak, jak radí bet…
Kurt 18.10.2011 12:30
Kurt

Pokud je ten ventil mosazný, pak by se na něj měl dát navařit šroub. Pokud je s plastovým osazením, tak má zase po obvodu šroubu plosky (klasický šestihran) čili půjde povolit alespoň kleštěmi.
Každopádně nejlepším řešením je výměna.

No, jak jinak než v nejvyšším patře.Když smůla tak pořádná.Díky za užitečné rady a doufám,že náš OCHOTNÝ barák přemluvím k nějaké činnosti.Teď ještě oznámit manželovi,že krom ventilu budeme platit topenáře...:-(

Uzavři přívodní ventil na radiátoru, vem hasák nebo sikovky a povol celý odvzdušňovací ventil (jen povol, nevyšroubuj). Buď uslyšíš syčet vzduch a minimálně radiátor odvzdušníš, nebo neuslyšíš nic a budeš vědět, že můžeš při uzavřeném přívodním ventilu odvzdušňovací ventil vyměnit.

hlavně ne jak radí tady Radek1 nebo si vytopíš kvartýr.Tím že jsi uplně nahoře je výhoda že nemusíš vypustit celou stoupačku ale jenom část a raději nechat dole vypouštěcí ventil natržený kdyby netěsnily uzávěry ve sklepě tak by se stoupačka pomalu plnila a mohla by ti voda vyplavit byt.
re Radku pokud zavreš samotný radiator vstupním ventilem na něm tak ti přez zpátečku stejně jde tlak vody do něho.
Dnes se už dělají uzávěry i přímo v bytech na zpátečkách těsně před radiatorem tudíš pokud oba uzavřeš a !!budou těsnit!!mužeš si s radiatorem dělat co chceš.
A pro odvzdušnění je nejlépe provádět při vypnutých čerpadlech do systému tedy když přestanou topit.Většinou teď přes noc se ještě netopí.

Hmm:-D tak radu od Radka1 už jsem praktikovala minulý týden a fakt velká zábava na celý večer::)Ještě,že byl doma i manžel jinak nevím co bych si s tím sama počala.Docela slušnej bazén.Zkusíme se nějak domluvit se správcem a snad nám pomůže s těma stoupačkama.Co se týká ventilu zvládnu vyměnit sama.Díky všem za snahu a za rady:))

Nalep na domovní dveře výzvu o poruše na topení v bytě, tím upozorníš ostatní nájemníky o přerušení dodávky tepla samozřejmě s datumem. Jinak si zjisti ve sklepě, která stoupačka jde k tobě - přívod i zpětný tok jsou vedle sebe. Za ventily jsou vypouštáky, pozor obyčejně to bývají kohouty a mají zátky (šroubení). Zavřený okruh poznáš když ti schladne topení. Když odpustíš dole část vody tak odvzdušnovák na radiátoru vyměníš co by dup a nikdo ani nepozná, že mu topení nehřeje. Samozřejmě po najetí okruhu to musíš u sebe odvzdušnit. Jinak ventilek musíš mít předem zakoupený a doporučuji ovládání na čtyřhran, nehrozí roztržení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru