Avatar uživatele
Rokio

Stává se vám někdy tohle při přecházení přechodu pro chodce?

Mně se občas stane, že vstoupím bezprostředně před přijíždějící auto na přechodu pro chodce, kde není semafor, ale ne za účelem sebevraždy, ani z důvodu špatného rozhlédnutí, či nepozornosti, ale proto, protože si myslím, že řidič zpomaluje.

Taká se vám tohle stává?

Zajímavá 0 před 2239 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… " … protože si myslím, že řidič zpomaluje." >>> je to špatným odhadem, ne nestává se mi to, mám se natolik rád, že si dávám pořádnýho majzla (ono zastavit auto na fleku prostě nejde, to jsou zákony fyziky) …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Čekám, až řidič buď téměř zastaví nebo mi dá předem vědět jednoduchým gestem ruky či pokynutím hlavy že má v úmyslu mi dát přednost…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Vstupujem na prechod, až keď mám istotu, že vodič mi naozaj dáva prednosť. A nielen ten prvý, ale aj ten „pirát“ za ním. „Zlé jazyky“ hovoria, ak vidíte muža v klobúku, alebo blondýnu s mobilom za volantom, radšej počkajte. Žiaľ, občas „humoristi“ pribrzdia, potom si to rozmyslia a idú ďalej. Či chcú vidieť starú babu utekať, to som dodnes nepochopila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nestává, já to mám opačně.
Vidím-li že řidič blížícího se auta chce zpomalit,
ukážu mu, aby jel dál a přejdu až po jeho odjezdu.

(Většinou přecházím na dvouproudových silnicích a
přes zpomalující auto nevidím do druhého pruhu.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Obvykle nestává. Nemůžu si vzpomenout že by mi to někdy takhle vyšlo. Párkrát se mi stalo, že jsme se s řidičem nemohli shodnout kdo bude mít přednost (přijížděl když jsem byl ještě daleko a když jsem viděl že chce kvůli mně čekat ukázal jsem mu aby jel… A on nejel a rozjel se až když jsem k té silnici došel a udělal krok – stále ale situace v pohodě a s dostatečnou rezervou, jen nepříjemná)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek