Avatar uživatele
sofid

Střední škola průmyslová stavební..

Vím že je ještě asi brzo uvažovat o sš ale tak pro jistotu už o tom přemýšlím, přemýšlel jsem o sš průmyslové stavební a potřeboval bych vědět jestli někdo s tím oborem nemá nějaké zkušenosti popř. jaké je uplatnění po dokončení studia apod..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 3849 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je dobré si přečíst charakteristiku oboru. Tedy, jakou můžete vykonávat práci, pokud nebudete pokračovat na VŠ.

Stavebnictví – 3647M01 (36–47-M/01)

Druh studia: Střední vzdělání s maturitou
Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní v povolání stavební technik, a to v různých typových pozicích. Stavební technici se realizují konkrétně v oblasti přípravy staveb v pozici stavební technik přípravy a realizace investic a engineeringu, stavební technik projektant, v oblasti provádění staveb v pozici stavební technik mistr (nebo stavbyvedoucí). U obsluhy vodohospodářských zařízení se mohou realizovat v pozici stavební technik provozní dispečer, ale i např. jezný apod. (při zaměření na vodohospodářské stavby).

V oblasti výroby betonových dílců a výrobků i výrobků z jiných základních stavebních materiálů se uplatní v pozici stavební technik technolog, stavební technik provozní dispečer či stavební technik kontrolor jakosti. Své uplatnění nacházejí absolventi oboru také v oblasti správních institucí jako referenti státní správy a samosprávy, okrajově v odborných stavebních laboratořích a zkušebnách v pozici stavební technik zkušebnictví i jako pracovníci marketingu ve výrobě a při prodeji stavebních materiálů a výrobků.

Při soukromém podnikání v živnostech vázaných a pro řídící funkce v zaměstnaneckém poměru je podmínkou výkonu vybraných činností ve výstavbě projektová činnost ve výstavbě a provádění staveb, jejich změn a odstraňování autorizace v příslušném oboru působnosti.

http://www.stred­niskoly.cz/obor/sta­vebnictvi.html
http://www.stred­niskoly.cz/sko­la/600017869.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Mám osobní zkušenost, ale SPŠS jsem studovala až jako druhou v pořadí, když už jsem v té profesi nějakou dobu pracovala. V každém případě to byl pro mne velký přínos, záleží ale i na založení člověka. Já se skvěle uplatnila při organizačních pracech na rekonstrukcích objektů, někomu víc sedí práce kancelářská, případně projektantská. Dobrý stavař bude vždycky vyhledávaný… 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek