Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stříhání drápů pes - uspání? čím?

Zdravím, máme ročního dobrmana kterému rostou divně drápky tak jako trochu nahoru takže si je nemůže nijak obrousit. Proto se mu musí stříhat. Ale to se mu vůbec nelíbí, dřív se nám je podařilo střihnout vždy po jednom drápku ve spánku. Ted už nejde ani to. Je ostražitý a prokoukne úmysl ostříhat mu je a hned prchá. Vyzkoušeli jsme už uplně vše i silou, ale on by si raději polámal nohy než aby si je nechal ustříhat.
Napadá mě jedine ho nějak šetrně uspat, ale čím?
Pokud má s tímto někdo zkušenosti prosím o radu. díky.

Předmět Autor Datum
Zkusil bych zajít k veterináři :-)
iconek 20.04.2014 12:58
iconek
to sem chtěl až jako poslední variantu. Je celkem vzdálený teda ten normální veterinář. Ten nenormál…
Bargoner 20.04.2014 13:33
Bargoner
Tohle se musí přesně dávkovat a není to na domácí hraní, běžné "uklidňováky" budou k ničemu. Tak jak…
Uroboros 20.04.2014 14:10
Uroboros
to nejde, mám přes 100 kg ale nejde udržet začne se kroutit řvat neda se udržet je to hajzlík.
Bargoner 20.04.2014 14:28
Bargoner
Co takhle poprosit někoho poblíž ? Souseda či známého ? Uspat psa na vlastní pes je pěkná zhovadilos…
CreativanDevil 20.04.2014 15:17
CreativanDevil
Ale dobře se spí, po Rohypnolu ;-)
L-Core 20.04.2014 20:36
L-Core
Jo i děcko po něm dobře spí? Hokus pokus ?
CreativanDevil 21.04.2014 00:43
CreativanDevil
Co zkusit opilovat? Stříhání má spojené s bolestí, jinak by se tak nevzpíral.
kejki 20.04.2014 20:45
kejki
Co zkusit opít?
Rašín 23.04.2014 15:19
Rašín
Debilní nápad. poslední
CreativanDevil 24.04.2014 20:08
CreativanDevil
Zkuste se podívat na stránky pana Desenského. Případně mu napsat e-mail s prosbou o radu. Tohle je v…
LED 21.04.2014 11:14
LED
Taky si myslim. Zkoušeli jste ho podplatit? Ukázat mu pamlsek a mávat mu s nim před čumákem až bude…
sHpy00n 21.04.2014 13:06
sHpy00n
Naprosty souhlas, je to o ziskavani duvery i vychove - je nutna kombinace obojiho. Nicmene pritlumen…
nocturne.op.15 21.04.2014 15:18
nocturne.op.15
Minimálně jednou by to za cestu k veterináři stálo. Kdoví jestli třeba nemá nějaké bolestivé výrůstk…
Moas 22.04.2014 07:53
Moas
Veskery humalni metoty a snaha o prevychovu je uplne mimo a k nicemu. Vlastní zkušenost. Mame JRT, m…
Schizo 22.04.2014 12:57
Schizo
Tak ale pozor. JRT není pes. To je mezigalaktická anomálie. Teda alespoň všichni které já znám.
sHpy00n 22.04.2014 14:54
sHpy00n
Z vlastní zkušenosti souhlasím. Jediné na co slyší je "na" :-D kdykoliv ji hledám po zahradě nebo ch…
CreativanDevil 22.04.2014 17:54
CreativanDevil
Je to těžký, pod dobrým to zkoušíme už hodně dlouho, dřív pomohlo nechat mu dudlat piškot a další čl…
Bargoner 22.04.2014 18:36
Bargoner
strčit do pytle, zavázat a jen nohu nechat ven
ssc 22.04.2014 20:51
ssc

Tohle se musí přesně dávkovat a není to na domácí hraní, běžné "uklidňováky" budou k ničemu. Tak jako tak mi to přide jako hovadina, psa prostě chyťte, položte na bok, zalehněta a držte (pokud je ostřejší, tak raději s náhubkem). Druhej ať mu ty drápy ostříhá, dobrman se nechá spacifikovat snadno. Nějaký uspávání je nesmysl, musí se to naučit.

Co takhle poprosit někoho poblíž ? Souseda či známého ? Uspat psa na vlastní pes je pěkná zhovadilost pokud s tím nemáte zkušenosti. To je jak kdyby jste zkoušel jen tak rohypnol na svoji dceři protože brečí a vám to vadí. A zkoušet něco pokus/omyl se nevyplácí když je subjektem živé stvoření.
A navíc když se tak brání tak bych radši zajel k tomu veterináři. Co když mu rostou nejen křivo ale má s nimi i nějaký problém ? To budete riskovat zdraví psa než aby jste dali pár stovek za ošetření/cestu k veterináři ?

Taky si myslim. Zkoušeli jste ho podplatit? Ukázat mu pamlsek a mávat mu s nim před čumákem až bude slintat. Pak ho strčit do kapsy a střihnout dráp. Když bude držet, dotane pamlsek, když ne, zase mávání a další pokus. Až si to v hlavě spojí a nepochybuju že jo, bude o střihání sám žebrat.

Naprosty souhlas, je to o ziskavani duvery i vychove - je nutna kombinace obojiho. Nicmene pritlumeni bych neodsuzoval uplne

Z vlastni zkusenosti s obsedanim hrebecku - kdyz to nejde po dobrym, je nekdy lepsi malicko pritlumit - ne uspat - napriklad Sedalinem, se zviretem odcvicit zadane aby videlo ze
a) stejne bude po mym a ne po jeho
b) ze se mu nic spatnyho nedeje
Potom mu dat pokoj, nechat ho vydychnout. Po par opakovanich je vetsinou klid, zdanlive neproveditelne veci jdou samy a se zviretem si diky nenasilnosti celeho procesu vybudujete daleko pevnejsi a vztah - jemnou sedaci zvire nevnima jako nic spatneho nebo podvratneho. Mozna by to slo aplikovat i tady - nicmene rozhodne ne bez konzultace s veterinarem.

Minimálně jednou by to za cestu k veterináři stálo. Kdoví jestli třeba nemá nějaké bolestivé výrůstky v tlapce a vy mu je v dobré víře drtíte.
A nebo na to jdete úplně blbě a zjistíte, že veterinář umí chvaty, kterými to ostříháte pak i sami, aniž by si toho pes všimnul.

Uspávadla se dávkují dle hmotnosti a zdravotního stavu zvířete. A ani pak není zaručeno, že zvíře nezareaguje úplně jinak a už se třeba neprobudí. Proto se to dělá u veterináře - ten má po ruce další látky, aby v případě nouze dostal zvíře rychle zpátky k sobě.

Veskery humalni metoty a snaha o prevychovu je uplne mimo a k nicemu. Vlastní zkušenost.
Mame JRT, ma cca 6 kg a 3 roky se nechal strihat uplne normalne, před rokem se mu jeden drapek zastrinul do luzka a to i přes to, ze ma drapky pruhledne a " zive " tam nebylo videt. Krve jak z prasete ( kecy odborniku, ze to jen tece a neboli jsou neuveritelny blaboly ) rval jako prase, neustale pobihal a ta krev byla všude , uplne všude.

Od te doby jen vidi, nebo slysi cvaknuti, tak by se vsáknul do podlahy, ani ve dvou NELZE psa udrzet ( zni to třeba komicky, ale realita je naprosto silena ) vždycky se pochcije, rve, knuci, vyje....

Po navsteve veterinare, nam dal do strikacky nejaky olejíček, staci ( podle vahy )na toho našeho blbecka 0,5 ml vstriknout do tlamy, nebo dat na zradlo a do 5ti minut jak beranek, sice vnima, ale není schopnej čehokoliv. Praktikujeme to tak a je to parada . Stalo to 2 ml 50kč, nevim ale jak se to jmenuje.
Jen varuju před lekama pro lidi, na psy nezabiraj bud vůbec, nebo uplne jinak. Odzkouseno s Diazepanem, pouze se sklidnil, ale neutlumil...nelaborovat a zajet k veterinaroj, pomoc je snadna, levna a ÚČINNÁ.

Z vlastní zkušenosti souhlasím. Jediné na co slyší je "na" :-D kdykoliv ji hledám po zahradě nebo chci aby přišla tak říkám "na". Pak sem tam reaguje na "mazej" když se ji chce. Jenže kdyby se začalo cvičit už od štěněte tak i PRT by se naučil aspoň trochu, je to hyperaktivní pes, v klidu je jen když se nechá drbat na břiše. My ho koupili když měl půl roku a žil na farmě s .... (já úplně zapomněl jak napsat 7.pád od slova koně ), takže kvítko to je.

Je to těžký, pod dobrým to zkoušíme už hodně dlouho, dřív pomohlo nechat mu dudlat piškot a další člověk mu stříhal drápy. Ale hlídá si ted všechno kolem sebe, rukou mu na dráp jde normálně šáhnout, mačkat. A nic ale jak vidí kleště, nebo pilník tak dostane záchvat a prchá.. optám se na ten olejiček

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru