Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stříkací pistole Oreol-5M

Stříkací pistole Oreol-5M

Ruská stříkací pistole na barvu - oprava. Elektromagnetický úderník dopadá na plastový (bílý) čep. Ten se ale nepohybuje, protože je asi 1.) buď zaschlá barva nebo 2.) zrezlá pružina, která by ho měla vracet proti úderníku. Má někdo zkušenost s opravou? Ten čep je dost nepřístupný a vytáhnout ho zpět nejde. Všechno je vyobrazeno na :

view-76S_kac_pistole.jpg

(písmo je možné zvětšit lupou)

Předmět Autor Datum
Asi před třiceti lety jsem tuto pistoli měl, přivezl jsem si ji z tehdejšího SSSR. Oni to ještě vyrá…
bsa 03.09.2013 14:12
bsa
Jj, ty ruské znám. Byla to přesná kopie Mistral. Jediný rozdíl byl v tom, že Mistral stříkal :)). I…
Filuta 05.09.2013 00:50
Filuta
Díky za odpověď všech zúčastněných. Celá ta situace má víceméně akademický charakter. Nejde o nic ji…
Stříkač 08.09.2013 22:35
Stříkač
Jde-li jen o podstatu věci a vítězství nad hmotou, zkus to pár dní až týdnů louhovat v acetnonu a ča…
Filuta 08.09.2013 23:02
Filuta
Potvrzuji ta PARKSIDE stříkací pistole z lidlu je naprosto k ničemu a nezkoušel bych tím mlžit ani t… poslední
-ErnesT- 10.09.2013 15:16
-ErnesT-

Asi před třiceti lety jsem tuto pistoli měl, přivezl jsem si ji z tehdejšího SSSR. Oni to ještě vyrábějí? Stála za houby, plivala barvu a nebylo možné seřídit kloudně kužel. Ta plastová trysky se mi také brzy zalepila. Nakonec jsem ji vyhodil. Snad jedině celou trysku i se šroubením nechat vytočit a vyměnit. Ale i tak si myslím, že za to ta pistole nestojí. V Lidlu jsem teď nějakou vibrační pistoli viděl za pár Kč - a asi to bude něco podobného. Možná tak rosit kytky by s tím šly dobře :-)

Jj, ty ruské znám. Byla to přesná kopie Mistral. Jediný rozdíl byl v tom, že Mistral stříkal :)). I když... IMHO jsou všechny elektromagnetické stříkací pistole absolutně na hov*no. Leda tak mlžit jima kytky. Stříkat barva se dá pořádně jedině vzduchovými...

Díky za odpověď všech zúčastněných. Celá ta situace má víceméně akademický charakter. Nejde o nic jiného než o pokus vítězství ducha nad hmotou. (Prosím bez komentáře, že tato věc žádného ducha nemá.) Nicméně asi tu věc rozříznu abych prozkoumal střeva, jinak je demontáž nemožná. Někde tam tuším zrezivělou pružinu, která by ten čep měla vracet. Snad na mě nevyskočí nějaký srpy a kladiva. Z toho bych měl infarkt.

Potvrzuji ta PARKSIDE stříkací pistole z lidlu je naprosto k ničemu a nezkoušel bych tím mlžit ani ty kytky jak píšou níž.
Mají to tam špatně nazvaný, to není stříkací pistole ale plyvací.
Barvu to žere jak hladový somálec a nastavení nic neřeší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru