Avatar uživatele
Vika5

Suchá kůže na kolenou. Jak se toho zbavit?

Na kolenou se mi udělaly pupínky,a nemohu se toho zbavit. Je to hrůza nemohu nosit ani sukně protože to de trochu vidět. Nevíte jak se toho zbavit?

Zajímavá 0 před 3425 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Pokud to přetrvává, rozhodně běž na kožní. Prohlédni si i lokty. Tipnul bych si to na lupénku, ale nejsem lékař. Pouze s tím bojuji asi 35 let, takže z vlastní zkušenosti vím, že mastit, mastit ano, ale tím se to nevyřeší. Zabírají na to masti ale s kortikoidy (Beloderm, Belosalic, Daivobet, …), což není velká výhra kvůli vedlejším účinkům. V malém množství celkem nic nehrozí. Pokud ale musíš mazat půlku těla a denně po dlouhou dobu, to už je pak horší. Mně před časem pomohlo solárko. Na kožních odděleních v nemocnicích na to mají speciální trubice produkující záření UVB (s vlnovou délkou 311 nm), ale na to musíš mít doporučení. Pokud je to to, co si myslím, tak vyhlídky do budoucnosti jsou nevalné. Lékařská věda si s tím zatím neví rady. Léčit se to dá, úplně vyléčit nedá. Rádo to recidivuje po infekcích (nachlazení, chřipka, angína, …), stresech. S věkem se to horší. Žít se s tím dá, ale je to někdy velmi psychicky náročné. Je to každodenní boj. Pokud to budeš mít jen lehčí formu a pouze na kolenou, děkuj Bohu. Rozhodně ale zajdi k lékaři a neoddaluj to!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Pokud se nejedná o lupenku či atopicjý ekzém – určí lékař, mastit, mastit..
Neutrogena, Infadolan, konopné asti, olivový olej atp.
rady např. zde:
http://konopna-mast.eu/praskliny-kuze-na-patach-kolenou-a-loktech.htm
http://www.om­lazeni.cz/sucha-drsna-kuze-21-74201-0.html
https://www.po­radte.cz/spolec­nost/16998-velmi-sucha-kuze.html
Doplňuji:
oluva za překlepy… lupénka, atopický… ;)

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Vika5
stále mne vůbec „neposlouchá“ klávesnice zapůjčeného NTB. Jak do toho nemlátím, písmenko se ztratí a to se ještě snadno přehmátnu vedle, jak já to dělám…?! ;-D

před 3425 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

da ny, zapůjč si ještě klávesnici ke stolnímu PC, s USB konektorem, a problém je pryč 🙂

před 3424 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek