Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sundání chladiče na grafické k.

Dobrý den, mám problém se sundáním chladiče na mé grafické kartě. Začala se mi opět přehřívat a proto mi nic jiného nezbývá. Jedná se o grafiku Asus eah4650 www.nix.ru Přešne tato i se stejným chladičem. A nemohu to vůbec sundat. Nemám s tím ani zkušenost. Vím, že je těžké podle obrázku poradit jak na to, ale aspoň to zkusím. Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
otoč jí a mělo by to být chyceno na 4 šroubech s takovou pružinkou. vem na to křížový šroubovák. pok…
pidzej 03.12.2012 14:35
pidzej
Tohle právě není na šroubky a bez chladiče bych neriskl používat kartu. Už jednou se mi takhle přehř…
Jirkasonek 03.12.2012 15:47
Jirkasonek
Tahle asi nebude na šroubky, ale pružné kolíčky. Otočit kartu, kolíček mírně zmačknout malými klešti…
Zarniwúp 03.12.2012 14:47
Zarniwúp
Povedlo se, děkuji moc. poslední
Jirkasonek 03.12.2012 18:30
Jirkasonek

otoč jí a mělo by to být chyceno na 4 šroubech s takovou pružinkou. vem na to křížový šroubovák. pokud ta karta nebude mít alespoň pasivní chladič, tak při zátěži se ti přetopí a v nejbližší době ti karta vyhoří, resp. gpu jednotka. pokud jsem pochopil správně, že chceš chladič vyndat, a ničím ho nenahradit.

Tohle právě není na šroubky a bez chladiče bych neriskl používat kartu. Už jednou se mi takhle přehřívala a pak to přestalo a teď zase. Takže chci chladič sundat a pořádně vyčistit a podívat se jestli tam ještě je nějaká pasta a popřípadě nanést novou.

Tahle asi nebude na šroubky, ale pružné kolíčky. Otočit kartu, kolíček mírně zmačknout malými kleštičkami (mají výřez) a kolíček vytlačit z karty. Je to takovej upínací systém na dvě věci. U pořádných karet bývá z druhé strany plechový pavouk na přimačknutí čipu k chladiči a potom tam tedy jsou šroubky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru