Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Surf (plovák) z extrudovaného polystyrenu

Zdravím, napadlo mě vyrobit pro 10-ti letého kluka surf (plovák) z extruďáku. Použil bych tabuli o síle 6 cm a vytvaroval. Nejsem si však jistý, zda to pak nebude náchylné na zlomení. Lze to nějak vyztužit? Napadla mě perlinka + epoxidová pryskyřice epoxy 1200, ale nevím. Nemá někdo zkušenost?

Předmět Autor Datum
skleněné vlákno a epoxid.
Redsnake 02.08.2013 13:10
Redsnake
Pokud řádně zalaminuješ, tak nepraskne, otázkou je jestli ho to unese, druhá, že pokud to budeš chtí…
Uroboros 02.08.2013 13:18
Uroboros
Díky za rady, beru to spíš jako zábavu, o práci ani tak nejde :-)) Prostě si to chci zkusit. Jestli…
tonakona 02.08.2013 13:39
tonakona
Zalaminovat. Musi to bejt epoxidem, polyester by to sezral. Tkaninu, tak dve vrsvy 220g biaxialu a n… poslední
bahno 02.08.2013 22:04
bahno

Pokud řádně zalaminuješ, tak nepraskne, otázkou je jestli ho to unese, druhá, že pokud to budeš chtít udělat kvalitně, tak to zabere moře času a neušetříš ani korunu, spíše naopak a i low-end bude proti "prototypu" určitě kvalitnější.

Jinak v nějakém dílu špinavé práce nebo pořad jak se to dělá, jsou u maníka co právě "prkna" vyrábí, nebylo by od věci si to najít a skouknout, pro představu co je to za práci

Zalaminovat. Musi to bejt epoxidem, polyester by to sezral. Tkaninu, tak dve vrsvy 220g biaxialu a na to jednu vrstvu 50g platna - clovek si trochu usetri brouseni. Pak brousit, kitovat, brousit, kitovat, brousit, kitovat... nater topcoatem, kounout kde to je blbe vykitovany, obrousit a vykitovat., dalsi nater topcoatem. A pak by to mohlo trochu vypadat. A to jsem vynechal takovy finesy, jako vakuovou laminaci(jde to i s folii a vysavacem, ale musi se to umet).
Vypocet plovatelnosti je jenom o vypoctu objemu, nic kritickyho. Vedle toho hydrodynamicky vypocty, aby to jezdilo aspon trochu slusne jsou magie krizena s vysokou matematikou.
Zaver: vybod bych se na to, za cenu materialu budou dve ojety bazarovy prkna. Je to podobne silena myslenka jako vyrobit si lyze - jasanky sice zrucny truhlar zvladne, ale nejlevnejsi lyze z bazose jezdi desetkrat lip.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru