Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Synchronizace emailu na nekolika PC

Chtel bych se zeptat, jestli jste nekdo neresili problem, kdyz clovek pracuje na vice pocitacich a potrebuje mit neustale u sebe vsechny zpravy na emailu?
Sefova ma Thunderbird nainstalovany na 3 PC na ruznych mistech, podle toho kde zrovna pracuje a na prijimani posty pouziva POP3 z toho duvodu, ze na email chodi i kdyz je offline (bez netu). Na POP3 ma nastaveny, ze zpravy zustavaji i na serveru, takze s prijatou postou problem neni, jenze potom zjisti, ze se potrebuje podivat na zpravu, kterou napsala ona u jednoho PC zrovna kdyz je na druhem (v druhe kancelari) a napsana zprava zustala na tom prvnim PC. Jak to poresit, aby mela vzdy vsechny zpravy u sebe, chce to resit tak, ze si kopie zprav bude posilat sama sobe, ale to mi prijde jako spatne reseni. :-/

Předmět Autor Datum
IMAP IMAP IMAP IMAP....
fleg 06.09.2010 22:37
fleg
nech pouzije IMAP a nastavi v thunderbirde postu offline. v pohode moze citat emaily bez netu a zaro…
chicken1 06.09.2010 23:34
chicken1
Radite mi pouziti IMAP, jenze IMAP vyzaduje byt online, ale ona casto pouziva email i v rezimu offli…
Redmarx N 07.09.2010 08:48
Redmarx N
IMAP sa da samozrejem pouzivat aj v offline rezime. Nedostatok miesta na servri? Zmenit poskytovatel…
fleg 07.09.2010 15:25
fleg
Poskytovatel spatnej neni, problem s mistem je v uzivatelovi, proste si lidi navykli posilat si i 20…
Redmarx N 07.09.2010 23:40
Redmarx N
Drviva vacsina serverov ma nastaveny default 10MB na prilohu, takze v totmo by som problem nevidel. poslední
fleg 08.09.2010 13:26
fleg
Prave ze IMAP4 by ti mel toto splnit, pokud odesle postu mela by se prenest i na druhe PC pokud jsou…
virus 07.09.2010 09:14
virus
vyzkousim, dik.
Redmarx N 07.09.2010 09:55
Redmarx N
Taky nemusíš používat mailového klienta, ale chodit přímo k poskytovateli schránky. Mamině jsem to n…
mif 08.09.2010 11:28
mif

Radite mi pouziti IMAP, jenze IMAP vyzaduje byt online, ale ona casto pouziva email i v rezimu offline, cte si emaily, ktere uz predtim stahla. Druha vec je, ze na serveru neni tolik mista, kolik ona na email potrebuje, tudiz pres POP3 stahne postu, kterou ma trvale v PC a po 30 dnech se ta posta ze serveru smaze. Jenze u IMAP by musela byt stale na serveru.
Jak tu zaznela rada ohledne thunderbirdu v offline rezimu, tak jde tam nejak udelat, aby mohla starsi zpravy stahnout na PC do nejake slozky a smazat je ze serveru, aby o ty zpravy neprisla ???

Poskytovatel spatnej neni, problem s mistem je v uzivatelovi, proste si lidi navykli posilat si i 20MB prilohy a to misto pak dolu primo leti. A to se nejedna o zabavna videa apod, ale o wordovske, excelovske dokumenty a manualy v pdf, pripadne servisni soft zapakovany v zipu. :-/

Taky nemusíš používat mailového klienta, ale chodit přímo k poskytovateli schránky. Mamině jsem to na NTB tak udělal a nemusím řešit žádné vejry a trojany, stažené do PC. Nainstaloval jsem jí "Pošťáka" od seznamu (nesmějte se - pro seniora je to IMHOj to pravé ořechové) a po prvotních myškách (způsobených mou blbostí) je to překvapivě funční. Zkus.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru