Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Systém Windows nelze na oddíl 1 disku 0 nainstalovat

Zdravím .. Istaluju windows 7 Proffessional 64x z flash disku a kdyz se mě to zeptá kde chci system nainstalovat tak kliknu na jediný disk co tu mam ( celk.velikost 149.0GB , Volné místo 149.0GB , Typ Primární ) tak se mi zobrazí Žlutý vykřičník v trojúhleničku a u toho zpráva.. "Systém Windows nelze na oddíl 1 disku 0 nainstalovat.(Zobrazit podrobnosti)" .. Když rozkliknu podrobnosti tak se mi zobrazí .. "System Windows nelze nainstalovat na tento disk. Je možné, že hardware tohoto počítače nepodporuje spuštění na tomto disku. Zkontrolujte , zda je v nabídce systému BIOS povolen řadič disku ." .. co stím ?

Předmět Autor Datum
Mas ten disk v BOOT order BIOSu? Nastav ho ako prvy do boot order, a USB stick bootuj pomocou klaves…
MM.. 05.06.2014 11:45
MM..
ano mám ho boot orderu a pod ním je USB a network .. jak se dela neuefi boot? zrusil jsem ho a vytvo…
arnosttt 05.06.2014 12:23
arnosttt
Ak mozes zmazat cely disk tak zmaz prve sektory disku napr. pomocou killdisk z UBCD alebo v inom PC… poslední
MM.. 05.06.2014 16:54
MM..
V prvom rade si skontroluj obsah toho usb podla odkazu,potom sformatuj cely disk tak ako treba :!: h…
wwxww 05.06.2014 12:51
wwxww

Mas ten disk v BOOT order BIOSu? Nastav ho ako prvy do boot order, a USB stick bootuj pomocou klavesy pre bootmenu (F12 alebo F10 apod). Nejaka zmena?
Skus neUEFI boot z toho flash disku.

Alebo zrus ten oddiel a vytvor nanovo (v tom instalatore Win). P.S> resp. ne vytvor nanovo ale zrus ten oddiel a Win daj nainstalovat na miesto bez oddielu. On by si mal potom vyvtorit oddiely tak aby vedel bootovat spravne.

Ak mozes zmazat cely disk tak zmaz prve sektory disku napr. pomocou killdisk z UBCD alebo v inom PC pomocou killdisk for Windows.
Nech si instalacka vytvori vlastne bud GPT alebo MBR podla toho jak bootujes z toho sticku.

UEFI boot zavisi od BIOSu, neviem co to tam mas za PC a ci ma UEFI BIOS. Ked nema UEFi BIOS tak by si nemal mat problem s UEFI. Ked ma tak bud zakazes UEFI boot v BIOSe alebo si vyberes z bootmenu (klavesa F10-F12 alebo jaku ti pise) polozku ktora neobsahuje slovo UEFI.
P.S. a zakaz aj secure boot v BIOSe ak je, samozrejme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru