Avatar uživatele
Nikuuš

Co mi může udělit policie za to, když najdu mobil na zemi na diskotéce a nevrátím ho když nevím čí je

a nikdo se o něj nehlásí ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4028 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
brillant

Nalezenou věc je povinen nálezce odevzdat na příslušném úřadu. Neodevzdání může být přestupek i trestný čin, záleží na hodnotě nalezené věci.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/nalez-mobilu

Zdroj: http://detekto­ry.hantec.cz/clan­ky/nalez-veci-v-obcanskem-pravu-44.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nerevarin

Já bych vlezl do kontaktů (pokud není zablokovaný), vyhledal číslo „máma“ a zavolal bych tam ať si pro něj přijede:D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

No medaile to nebude…

Koukej to vrátit, ty bys taky určitě chtěla, kdybys něco cennýho ztratila, aby ti to dotyčnej nálezce vrátil, nebo ne?
Doplňuji:
Odevzdat se to dá na spustu míst, třeba na policii. Nebo můžeš zajít na ono místo, kde se diskotéka konala a zeptat se, jestli ho tam někdo nehledal, případně vyvěsit tam leták, nebo zanechat vzkaz, pokud se teda nedostaneš na simku a nemáš šanci nikoho ze seznamu kontaktovat.

Jen nevykládej že nevíš čí to je a že se po něm nikdo neshání, to ti nebaštíme :) Krást se ti zachtělo a tady jen vyzvídáš, jestli ti něco náhodou nehrozí.

Pokud je to simkarta s paušálem, tak je na ní výrobní číslo a přes operátora se dá zjistit komu patří. Pak ještě donedávna operátor mohl sledovat pohyb uživatele podle signálu, sice už je to zakázaný, ale kdo ví. To by potom teoreticky mohli zpětně zalustrovat a zjistit nejen kde bydlí majitel, ale kde se nachází pachatel (ty), pokud jsi ten mobil měla doma zaplej. Ale nejspíš budou poliši postupovat tak jak jsem ti radil v úvodu, půjdou na onu diskotéku, kterážto je místem nálezu, resp. ztráty, a budou čmuchat.

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

U tebe se asi nikdo hlásit nebude. Měla jsi ho odevzdat na obci či policii. Je to zatajení věci, můžeš dostat pokutu. Pokud ho odevzdáš, tak určitě nic.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
badisko

mas ho odevzdat na policii oni uz toho cloveka najdou take to tak resim …v jednom pripade me cekala necekana odmena ..:D..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Škoda

Otázka je špatná. Stejně jako systém který nás učí že budeme potrestáni pokaždé, když. Že jsme povinni, že musíme. Když nechceš, nedělej to. Ale my nejsme systém, milá Nikuuš. My jsme celek bytostí. Navzájem se všichni neznáme protože je nás moc. Takže když někdo něco ztratí, tak cítíš že to asi někomu schází, víš? A když jsi citlivá, poznáš, že je někdo kvůli ztrátě smutný. A když se snažíš aby se ztracená věc setkala s majitelem, může to být maličkost, klíček, nožík, pudřenka, mobil a podaří se to, pocítíš to lidství v sobě, že nejsi někdo, kdo se bojí protože něco musí udělat. Takhle se nacházejí přátelé, kámoši, protože si vrací. A když to chceš vrátit, tak stačí přečíst ze SIM operátora, tomu zadarmo zavolat a říct to dlouhé číslo na SIM aby našli majitele atd. Policie ti nic samozřejmě neudělá, jen u těch nových mobilů se dá majitelem zablokovat hardvér a takové mobily ani zastavárny neberou. Položil bych otázku úplně jinak, mohu potrestat policii za to, že nedokáže zjistit čí mobil je?
Doplňuji:
http://www.ol­x.cz/ztraty-a-nalezy-cat-413

Upravil/a: Škoda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lukothebest

Nejde náhodou o černou Nokii 701?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek