Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sádrokarton - velké výkyvy teplot (léto,zima)

Je tady někdo kdo rozumí sádrokartónu.
čau,v rodinném domě asi před 11roky nám firma dělala na půdě sádrokartonovou místnost v které jsou v letních a zimních měsících dost rozdílné teploty.Zima když se ráno už netopí tak 15 stupňů,v létě tam mám někdy i 30 stupňů.
2 boční stěny stojí jsou umístněné volně do půdy ,třetí stěna je těsně pod křidlicemi a ta čtvrtá je nalepena na obvodové zdi domu (tvárnice asi 36cm,nezateplena)na této stěně je i okno klasické kastlové(není úsporné),strop volně do půdy.
Zatepleno to mám žlutou vatou (13 cm).1 čtverečkovaný igelit (černé čtverečky)mám položený na sádrokartónu pod vatou(strop a stěna co je u křidlic,zbylé boční stěny jen asi 30 cm od vrchu).2 čtverečkovaný igelit (fialové čtverečky)položen nahoře na vatě je pouze na stěně která je u křidlic.
Můj soused si nedávno dělal místnosti ze sádrošu a říkal že tam mají být všude na stěnách igelity 2 a že jeden z těchto igelitů má být asi termo (nepamatuji si ten název - prostě že on zabrání těmto velkým výkyvům teplot)
A že prý si si hodně zateplit strop.
A ta firma co mě to dělala tenkrát říkala že to nebudou komletně přidělávat sádrokartonem(z půdy) že to nechají volně kdyby se dále pokračovalo v dalších místnostech.
A popřípadě kolik by zhruba stála oprava tohoto problému aby byla teplota bez velkých výkyvů.
Místnost má rozměry 6m krát 4 metry.
Posílám i foto

Předmět Autor Datum
foto igelitů
troska 17.09.2011 06:11
troska
Na dnešní poměry slabé zateplení, chtělo by to 2x tolik vaty.
L-Core 17.09.2011 07:59
L-Core
Nevyhovující síla zateplení které už i před těmi 11 lety nevyhovovalo normám. Zdvojnásobit. Fólie mu…
sHpy00n 17.09.2011 10:35
sHpy00n
13 cm je žalostně málo i na tu dobu ( a řekl bych, že tam máte spíše 12 či 14 cm izol.), dát dvakrát… poslední
radek2 17.09.2011 21:30
radek2

Nevyhovující síla zateplení které už i před těmi 11 lety nevyhovovalo normám. Zdvojnásobit. Fólie musí být pod SDK parotěsná, nad izolantem paropropustná. Termoigelit neexistuje - blud; leda by soused myslel reflexní Al fólii. Pak ano, lze ji použít.

Tepelným výkyvům nezabráníte. SDK podkroví nemá žádnou hmotu, která by v dostatečné míře akumulovala teplo, takže žádná tepelná setvačnost. Platí zde "rychle teplo, rychle chlad". Tuto nepříjemnou vlastnost můžete pouze zmírnit a to masivním zateplením.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru