Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Síťová karta stagnuje

Dobrý den, Síťová karta často stagnuje. Je to nepravidelně, prostě se po restartu odmítne připojit, bliká zeleně co 4 vteřiny. Nevidím ve správci žádně připojení, někdy pomůže odpojení routeru a znovu zapojení. Zkoušel jsem přendat kabel/port v routeru - žádný výsledek - pomůže až tvrdé vyndání baterie BIOSu. Základní deska je nová OS linux ubuntu Lucid lynx. Nepomůže ani výchozí nastavení desky. Typ základní desky: Gigabyte 790xt-usb3. Už nevím co dál :(

Díky za pomoc.

Předmět Autor Datum
Zkusil bych jiný kabel, ne jenom port na routeru... Pokud to bude stejné a deska je v záruce, reklam…
Dale Cooper 23.05.2010 22:48
Dale Cooper
tvrdé vyndání baterie BIOSu tym myslis co, to "tvrde" ? :) Nestaci ani vypnut PC z 230V na par minu…
MM.. 23.05.2010 23:04
MM..
Tak to vyřešila reklamace. V alfacomputeru v Ostravě jsem na reklamačním oddělení zanesl svoji desk… poslední
CoWayger 16.07.2010 10:41
CoWayger

tvrdé vyndání baterie BIOSu

tym myslis co, to "tvrde" ? :) Nestaci ani vypnut PC z 230V na par minut? Dokial nevyberes CMOS baterku tak sa to uz potom nikdy nepripoji?

Skus tam Win ci to bude furt blbnut, prip. aj update BIOSu. Alebo reklamuj dosku.

P.S> skusal si uz vypnut router na par minut? (moze byt blby router). A skusit aj iny kabel.

Tak to vyřešila reklamace.

V alfacomputeru v Ostravě jsem na reklamačním oddělení zanesl svoji desku, že co a jak. Pán si ji pečlivě prohlédl, pak ji zanesl do skladu a vypisoval reklamační protokol. Asi po dvou týdnech se mi ozval jejich technik, že desku testuje a že zatím nic neobvyklého. Požádal jsem ho aby ji testoval ještě alespoň den (vypadávalo to nepravidelně).

Z protokolu:

Na přání zákaznika jsem desku testoval ještě další den, pak z ničeho nic po 22 hodinách se síťová karta odpojila a nešla připojit zpět.

A tak jsem si po třech týdnech od reklamace zajel do Ostravy pro novou desku. :-) Doma jí vybalil, zapojil, vše dodnes šlape. Zažil jsem svojí první reklamaci a odnáším si poučení - nikdy k reklamované věci nepřikládejte příslušenství. Zmizeli mi 3 sata kabely. :-/

K mé spokojenosti se mi zároveň podařilo vyreklamovat taky na alfě zakoupený projektor Acer, a to v poslední den záruky. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru