Předmět Autor Datum
máš v háji programátor, při dobré zručnosti jde rozebrat, očistit kontakty a zase složit, ale je to…
Uroboros 30.12.2012 09:12
Uroboros
Vyhodit? Jsi blázen? Víš jak dlouho mu ta pračka vydržela? My máme tu samou v provedení mini od roku…
sHpy00n 30.12.2012 12:21
sHpy00n
Pravda pravdoucí, maminka má dodnes starou ROMO KOMBI.Ta přežila již 3 automatky, z toho jedna autom…
iconek 30.12.2012 12:40
iconek
Mám dvě, pracovní věci, psí věci, na normální oblečení mám novou automatku :-), vím dobře co je to z…
Uroboros 30.12.2012 13:37
Uroboros
Než strávit x hodin nesmyslnou činností.. ...běháním po sběrákách, raději z tepla domova objednám n…
sHpy00n 30.12.2012 14:55
sHpy00n
jaký ložiska? ta pračka má futra ... měnil jsem je též .... ta pračka je nahovno, má velkou spotřebu…
muž v domácnosti 19.03.2013 16:51
muž v domácnosti
Pokud máš vodu ze studny, prádlo schne na šňůře, nenadřeš se při žehlení a ušetříš pořízení tří souč… poslední
kejki 20.03.2013 20:21
kejki
Až tak hodinárska práce to není. Princip praček Tatramat byl desne prostej, samotné provedení takové…
Joseph 30.12.2012 10:13
Joseph
1 - Pokud se závada projevuje tím, že vše funguje jak má, jen programátor sám ani po delším čase nep…
mirektatra 30.12.2012 19:56
mirektatra

máš v háji programátor, při dobré zručnosti jde rozebrat, očistit kontakty a zase složit, ale je to hodinářská práce a prakticky se to neoplatí dělat - radím pračku vyhodit, případně někde ve sběrném dovře či v pračce za odvoz sehnat náhradu

Vyhodit? Jsi blázen? Víš jak dlouho mu ta pračka vydržela? My máme tu samou v provedení mini od roku 1990. Byla opravovaná zatím 2x. Napodruhé jsem jí nechal vyměnit komplet ložiska plus nějaké těsnění a opravář odcházel se slovy že máme na zase 10-15 let vystaráno. Dá se to říct o dnešních pračkách?

Pravda pravdoucí, maminka má dodnes starou ROMO KOMBI.Ta přežila již 3 automatky, z toho jedna automatka ROMO PAC prala víc jak 10 let, než uhnil spodní rám.

Programátor bych skusil rozebrat, vyčistit, opravit.Jednou jsem to dělal na jedný pračce, vede k němu mraky káblíků, nicméně jsou očíslované a konektory na programátoru taky.Odpojit, zkusit opravit a nacvakat nazpátek kabely.Nebo zkusit pohledat jiný programátor.

Mám dvě, pracovní věci, psí věci, na normální oblečení mám novou automatku :-), vím dobře co je to za pračku, znám v ní každej šroubek :-), ale rovnou říkám, že je snazší sehnat jinou za odvoz či třeba kilčo či flašku, než se s programátorem opravovat. Programátor a motor - neoplatí se opravovat. Max vyměnit. Nevim jak ty, ale raději si seženu jinou, než strávit x hodin nesmyslnou činností, ale pokud nemá kdo co lepšího na práci, ať si pro mne za mne hraje.

Až tak hodinárska práce to není. Princip praček Tatramat byl desne prostej, samotné provedení takové, jak to označit, "dobové" .... Kdo to vidí poprvé v živote, je z toho jelen ... na pochmurné zimní dny dobrá zábava v dilne, neco místo krížovky ... ;-)

1 - Pokud se závada projevuje tím, že vše funguje jak má, jen programátor sám ani po delším čase nepopojíždí a pračka při praní se točí pouze jedním směrem, je vada v motorku programátoru - běžně sehnatelné, snadno vyměnitelné bez demontáže programátoru, pouze se přeletují drátky od motorku trafopájkou. Někdy stačí vyměnit jen cívku vinutí motorku. Nepravděpodobná je též vada plastových převodů, ale již jsem také tahal z ozubení malý papírový štítek z elektromotorku.

2 - Pokud se závada projevuje tím, že vše funguje jak má, programátor se normálně posouvá a pračka při praní se točí pouze jedním směrem, je vada ve spečených kontaktech programátoru. Je to jen mechanický časovač s vačkami a jeho oprava není složitá, jen se musí odpojit a vyjmout z pračky, vadný kontakt (v "menší polovině") vyhledat, demontovat celou tuto sestavu, rozebrat a kontakt mechanicky opravit. Chce to kávičku, možná cigárko a zručnějšího mechanika s dobrýma očima. Ti, kdo často používají při podobných činnostech DIAZEPAM a kladivo, nechť se svěří do rukou odborníka :-).

Všechny věci na to asi mám (samozřejmě zdarma), tak pokud se vydáte do Krkonoš, můžeme se spojit... :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru