Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem T-mobile a jeho internet "ZDARMA"

Zdravim,

Vim, ze to tady asi nepatri, ale do herni poradny se mi to davat nechtelo...

Mam momentalne dost velky problem.
Na Vanoce jsem si nadelil u T-Mobile novy mobilni telefon. Vyuzil jsem take jejich vanocni akce, kdy nabizeli na vyzkouseni internet Surf+ na mesic zdarma. Nic me to nestalo, nic jsem nepodepisoval, proste mi jen poslali sms, ze mi poslali sms s tim, ze mi aktivovali internet na mesic zdama.

Zjistil jsem si, ze za mesic muzu "projet" 50MB dat, coz na vyhledavani spoju a nejake akutni veci naprosto staci. Dokonce jsem se ptal, co se stane, kdyz zminenych 50MB projedu...Bylo mi receno, ze se mi akorat zpomali internet, navic ale nebudu platit nic.

Novy mobil jsem si hned nevzal, koupil jsem si ho zhruba za tyden.

Cely nateseny jsem vzal novy mobil a tesil se z nej....az do dnesniho dne, nez mi prisel ucet. Jelikoz mesicne poslu kolem 40sms a volam 20 minut (Tarif mam BAV SE - 100 volnych sms, 50 volnych minut) a internet mam prece zdarma, tak kdo by cekal, ze bude na uctu 1800 kc! Bezne platim kolem 300kc - jsem student ;-)

Na vine je jak jinak internet ZADARMO. U T-Mobile vam ty k*rvy samozrejme nereknou, ze si mate neco nastavit v telefonu. Celou dobu jsem jel na nejakej k*revsky drahy WAP a nevedel o tom. Az ted, kdyz jsem se hrabal v mobilu, tak jsem zjistil, ze misto datoveho toku T-Mobile mam zaskrtnuty WAP.

Jsem jeden z tech, co az ted zjistili, ze je nejaky rozdil mezi internetem a wapem a vubec...o nejakem nastaveni internetu v mobilu jsem se dozvedel az dnes.

Chtel jsem se tedy zeptat, zda se uz nekomu z Vas neco podobneho stalo a zda se clovek s nimi muze uspesne hadat - jestli to ma vubec nejaky vyznam. Operatorovi jsem jeste nevolal, rikal jsem si, ze se nejdriv pripravim.

Dekuji moc za kazdou radu, jsem z toho dost zoufaly, protoze temer 1800 kc je pro me hodne. Hlavne ted v povanocnim obdobi :-(
Omlouvam se za (alespon vyhvezdickovane) vulgarismy, ale lidi uz nevi, jak z cloveka vytahnout prachy!

Mirror001

Předmět Autor Datum
Nie hadat sa nemozes. Je tvoja chyba, ze mas na telefone nastavene ako defautlne wap pripojenie. Ina…
fleg 08.01.2010 20:31
fleg
No teda po delší době, rádi tě vidíme.
Fuente 08.01.2010 20:32
Fuente
Ak si si nechal poslať, prípadne ti poslali konfiguračnú SMS na prípadný spor by to bolo. No ak nie,…
Joseph 08.01.2010 20:42
Joseph
Je až s podivem, že se toto ze strany některých operátorů stále děje. Zde se ukazuje výhoda předplac…
anarchist 08.01.2010 22:21
anarchist
Jak pravil anarchist. Ještě bych hovor s operátorem zdůraznil náznakem odchodu jinam, kde se něco ta…
Dale Cooper 08.01.2010 22:24
Dale Cooper
Jelikoz jsem byl de facto v zahranici (jak T-M tvrdi), tak stim uz asi nic nenadelam. Samozrejme mi…
Mirror001 08.01.2010 22:28
Mirror001
Tak jsem mluvil s operatorem a duvodem bylo pripojeni na internet blizko slovenskych hranic. Projel…
Mirror001 08.01.2010 22:24
Mirror001
Pokiaľ viem, euroregulácia znížila veľkoobchodnú cenu za 1 MB dát na 1 € bez DPH. To znamená, že cca…
msx. 08.01.2010 22:31
msx.
Ted jsem to pocital a za 1kB chteji 0,629 kc...tohle jsou tusim normalni ceny u nas :-(
Mirror001 08.01.2010 22:38
Mirror001
Jo tak to je pech. A další velké nebezpečí. To už se mi taky stalo, i když mě to stálo jen 28 korun.…
anarchist 08.01.2010 22:32
anarchist
Jo tak to je pech. A další velké nebezpečí Ano presne tak...ted az zase pojedu nekde do zahranici,…
Mirror001 08.01.2010 22:40
Mirror001
Me se stalo trochu neco jineho u kysliku... Dostal jsem na zkousku "Internet v mobilu" na mesic. Tes…
gd 08.01.2010 23:44
gd
Něco podobnýho se stalo mýmu bráchovi. Taky si asi přede dvěma lety aktivoval internet do mobilu, al… poslední
Prasak 08.01.2010 23:54
Prasak

Nie hadat sa nemozes. Je tvoja chyba, ze mas na telefone nastavene ako defautlne wap pripojenie. Inak sa divim, ze sa v dnesnej dobe este niekde pouzivaju wap. Mne to uz moja simka a moj telefon neponuka.
Teoreticky mozes odmietnut zaplatit fakturu a pohnat na sud, pripadne fakturu zaplatit a dat to na sud tiez (to je lepsia moznost), ale to su dalsie peniaze a pravnik a musel by si preukazat, ze ta uviedli do omylu a bla bla bla.
Zaplatit a nabuduce sa radsej informovat, pripadne si rozhovor s operatorom nahrat a potom sa tym branit (ak by operator tvrdil, ze uz nemusis nic nikde nastavovat napr).

Ak si si nechal poslať, prípadne ti poslali konfiguračnú SMS na prípadný spor by to bolo. No ak nie, naozaj je tvoja chyba že si neskontroloval typ pripojenia.

Jeden čas keď operátori tvrdo tlačili WAP do používania, štartoval prehliadač v telefonoch z tlačidiel rýchleho prístupu a zámerne som rodine a známym do parametrov pripojenia zadával hodnoty aby pripojenie bolo nefunkčné.

Je až s podivem, že se toto ze strany některých operátorů stále děje. Zde se ukazuje výhoda předplacených karet, kde si nelze nečekaného zúčtování nevšimnout. Na přístup k internetu bych se paušální SIM ani neodvážil použít. Každopádně netroufám si ani naznačit, že by to byla vaše chyba. Není možné po běžném uživateli chtít, aby věděl, že tu takový zakopaný pes existuje. I když heslo důvěřuj, ale prověřuj, stále platí. Hoďte s operátorem řeč, třeba vás mile překvapí. Sice nešlo o chybu z jeho strany (právně), ale v případě, že jste měl aktivní neomezený přístup k internetu, mohl by a měl by to zohlednit. Jeho váš "omyl" nestál ani korunu navíc oproti tomu, co mohl předpokládat.

Pokiaľ viem, euroregulácia znížila veľkoobchodnú cenu za 1 MB dát na 1 € bez DPH. To znamená, že cca 600 Kč za 1 MB je aj na maloobchodnú cenu trochu veľa. Mne sa to nezdá. Najdrahší Internet v roamingu sme mali 10 €/MB (cca 250 Kč) na Slovensku. Nezdá sa mi, aby ste v CZ platili vyše 2x viac. Prever si to.

Me se stalo trochu neco jineho u kysliku... Dostal jsem na zkousku "Internet v mobilu" na mesic. Tesne pred koncem jsem dostal 3 dny "Internetu v mobilu" zdrarma. Rikal jsem si bezva, dalsich par dni navic. Omyl - strhli si 40 Kc, protoze jsem nedeaktivoval puvodni IvM. Proste IvM neni IvM. Nakonec pri reklamaci tech 40Kc vratili, ale musel jsem jim napsat docela osobni dopis, jez jsem byl ochoten preposlat COI a CTU, kdyby se kroutili. Nebylo to nakonec potreba.

Co se tyka T-mobile, tak neznam horsi spolecnost. Kdyz zapomenu na zverejneni cisla, ktere nemelo byt zverejneno, tak mi nyni piji krev jako poskytovatele ADSL (po Radiokomunikacich). Klesla rychlost o 18% a stabilita pripojeni. Neco pri reklamaci poopravili, takze stabilita se vratila na USB modem Siemens. Router Well je nestabilni stale (dokonce jsem to konzultoval s techniky Joyce). Namisto reseni s technikem T-mobilu, jsem se dozvedel akorat reci vhodne k "pivnimu tlachani" a mnoho nepravd. Hlavne ze provokativne posilaji s vyuctovanim informaci, ze "doslo k prevodu, ale vubec se me to nedotkne a vazi si me jako zakaznika"...

Něco podobnýho se stalo mýmu bráchovi. Taky si asi přede dvěma lety aktivoval internet do mobilu, ale tehdy to nebylo omezeno na 50MB, ale bylo to vázáno na prohlížeš Opera Mini. Jenže to brácha nevěděl, takže to prosurfoval na Opera Mobile, načež mu došel účet na 1800Kč. Zavolal na operátora a po troše dohadování mu to odpustili, protože telefon dostal přednastavený přímo od T-mobile, tedy předpokládal, že to bude všechno košer, když mu k tomu dali i krásnou brožurku s nápisem Web´n´walk. Takže je můžeš zkusit ukecat. Ale pokud sis telefon koupil sám a nenechal si poslat konfigurační SMS, jo, to už bude těžší dohadování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru