Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TES V: Skyrim Legendary edition - modifikace a jejich instalace

Ahoj. Mám hru Skyrim v legendární edici (všechny 3 DLC) a chci si ji vylepšit hned několika addony s čímž bych potřeboval prosím poradit. Prošel jsem si už toto téma zde na poradně http://hry.poradna.net/q/view/76951-skyrim-nejleps i-addony. Problém je že se v módování her vůbec nevyznám.

Pochopil jsem že existuje možnost nainstalovat addony přes Nexus mod manager nebo přes steam workshop, ale jaká je lepší?

1) Ve hře už jsem hodně daleko, takže se chci vyhnout tomu, aby mi módování poškodilo uložené hry. Otázka tedy zní: Jak mám hru zálohovat? Stačí zkopírovat celou složku hry?
2) Hru mám v češtině, tudíž i modifikace bych rád měl ve stejném jazyce.
3) Jak jsem už řekl, postavu už mám nějaký ten pátek vytvořenou, ale chci si nainstalovat mód který umožní detailnější tvorbu postavy. Existuje nějaká možnost jak si již vytvořenou postavu přetvořit pomocí módu v průběhu hry?
4) Ideálně aby se mezi sebou jednotlivé addony "netloukly"
5) V jakém pořadí je vkládat?

Zde pár modifikací které jsem si vyhledal nebo potřeboval:

1) úprava mapy 4929
2) nějaký kvalitní HD texture pack
3) přehledný invetář
vlastně když to shrnu tak většinu z tohoto: http://hry.poradna.net/q/view/76951-skyrim-nejleps i-addony?page=r77176#r77176
4) jestli znáte nějaké příběhové addony....znám jen Falskaar
5) líbí se mi i mód Wars in Skyrim (zvyšuje respawn pavouků, banditů atd.). Problém je že byl z nexusu smazán a je jen zde http://www.mediafire.com/download/u1qb4esgp3f8szc/ WiS_IV_4.6.7z. Takže o něm mám trochu pochybnosti. Máte s ním nějaké zkušenosti? Případně jak ho nainstalovat
6) Zárověň nechci aby mi nějaké nestvůry zabily úkolové NPC. Znáte na to nějaký mód?
7) boje mezi legií a bouřnými hávy 9494

Budu vdečný za všechny rady (třeba i doporučení jiných modů) co se módování a módů samotných týče. Pokud máte někdy odkazy přímo na nexus, budu moc rád. :-)Za všechnu pomoc velice děkuji.

Předmět Autor Datum
Já ukládám modifikace ručně, žádný program k tomu není třeba. Většinou soubory stačí nakopírovat do…
Zajdaz 11.05.2014 16:49
Zajdaz
Takže stačí stažený soubor jen vložit do složky Data a žádná instalace se nevyžaduje? Myslel jsem že…
Strny 11.05.2014 17:54
Strny
Stáhneš si archiv, rozbalíš a soubory i složky překopíruješ do složky Data. Pokud tam je i .esp soub…
Zajdaz 11.05.2014 19:24
Zajdaz
2) HD packy existují, čím větší, tím lepší 3) SkyUI 6) ano, existuje. Ve Skyrimu toho mám spousty,…
L-Core 11.05.2014 22:31
L-Core
Několik týdnů už uplynulo, tak bych chtěl tohle vlákno obnovit. Plánuju hrát celou hru znovu od začá…
Strny 01.03.2015 18:43
Strny
Teď na to nemám ani čas, ani chuť.. Ochrana NPC: Protected NPCs AllinOne Merged.esp Svou instalaci… poslední
L-Core 01.03.2015 19:21
L-Core

Já ukládám modifikace ručně, žádný program k tomu není třeba. Většinou soubory stačí nakopírovat do složky Data ve složce se Skyrimem, případně většina módů má návod na uložení.

1. Savy jsou uložené v Dokumentech, ve složce My Games/Skyrim/Saves. Stačí je zkopírovat.
2. Pokud na modifikaci neexituje ke stažení na Nexusu i český překlad (jako že většinou ne), pak bohužel.
3. Zkus prohledat Nexus, jinak existuje i příkaz do konzole, ovšem ten resetuje i všechny skilly, takže to je nepoužitelné.
4. Zkusíš a uvidíš, jak to bude fungovat, kdyžtak zase vymažeš.
5. Tak nejlépe takto s neoficinálními patchi a zbytek dávat pod ně.

Na inventář nejlépe SkyUI, na textury Skyrim HD - 2K Textures a jinak si to můžeš vylepšit čím budeš chtít, tohle je takový základ. Ve velké oblibě jsou zejména módy pro dospělé. :D

Takže stačí stažený soubor jen vložit do složky Data a žádná instalace se nevyžaduje? Myslel jsem že je to složitější.....Děkuju, hned zítra s tím začnu :) Jinak kdyby si sem chtěl napsat pár ze svých nejoblíbenějších módů, nebylo by to od věci :) klidně jenom názvy, pak bych si to vyhledal

Stáhneš si archiv, rozbalíš a soubory i složky překopíruješ do složky Data. Pokud tam je i .esp soubor, tak ho aktivuješ při spouštění hry v herních datech. Akorát pokud tam máš více módu, tak si dej pozor, aby jsi si jedním módem nepřepsal soubory toho původního. Většinou to takhle jde, ale vždycky si i tak přečti návod k tomu módu, co kam zkopírovat.

Jinak já moc nemóduji. Takže kromě Unoficial patchů ti můžu doporučit akorát SkyUI a ty 2K textury. Hodně lidí používá i tu mapu jak na ni odkazuješ, ale já neshledal důvod, proč bych ji potřeboval, pro mě zbytečný mód. Pak velmi oblíbené módy pro dospělé, ale každému se líbí něco jiného. ;) Jsou tu i jiní, co módují více, třeba ti poradí.

2) HD packy existují, čím větší, tím lepší
3) SkyUI
6) ano, existuje.

Ve Skyrimu toho mám spousty, vše instaluji ručně, vše mám v češtině (není problém češtinu skoro čehokoliv vytvořit). Podrobnosti addonů teď nevím, u svého PC budu až za několik týdnů. Vyděržaj, maladěc :-)

Základem spokojeného hraní je pro mě pěkná herní postava, pěkná followerka, pěkné oblečení :-p

Několik týdnů už uplynulo, tak bych chtěl tohle vlákno obnovit. Plánuju hrát celou hru znovu od začátku za novou ženskou postavu. Po HD módech už se nescháním, protože na to zkrátka nemám počítač. Ale stále jsem nenašel mód na ochranu úkolových NPC.
Rád bych si do hry přidal i nové zbraně, výzbroje, další NPC (followery), zvířata. Prošel jsem si nexus i steam workshop, ale stejně dám spíš na vaše zkušenosti a konkrétní módy, které používáte.

Teď na to nemám ani čas, ani chuť..
Ochrana NPC: Protected NPCs AllinOne Merged.esp

Svou instalaci mám popsánou v tom threadu, co uvádíš nahoře (Skyrim - nejlepší addony), plus možná něco navíc. A jako příběhové addony mám připraven Falskaar a Helgen Reborn.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru