Avatar uživatele
maschin

Co mimo zimu dělají pracovníci lyžařských středisek?

U nás v Čechách by mě to nenapadlo, ale v Alpách to jsou spousty lidí, co tam v zimě musejí pracovat a mimo zimu jsou teoreticky bez práce. Tam jsou potřeba tisíce vlekařů, obsluh lanových drah, rolbařů, číšníků, servíerek, kuchařů, uklízeček, prodavačů v obchodech s lyžařskými potřebami, řidiči skibusů, hlídači parkovišť, záchranářů horské služby atd. Dobrá, některé lanovky jezdí i mimo lyžařskou sezónu pro pěší turisty a stejně tak fungují i horské chaty. Ale v zimě je tam těch lidí potřeba několikanásobně víc. Jak to ti lidé dělají? V zimě to mají jen jako brigádu a v létě pracují jinde? Nebo si přes zimu vydělají tolik, že přes léto nemusí hnout prstem? Jak se stanu takovým horalem?

Zajímavá 0 před 2952 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud neni práce v lyžařských střediscích, pracují jinde. Dělají třeba plavčíky na koupalištích. Je spousta sezoních zaměstnání. Třeba na stavbách, nebo v zemědělství. Ti co mají dobrá místa, vydělají za sezonu na celý rok.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Myslím, že to u nás funguje stejně. Velká většina personálu funguje jen sezónně, některá střediska fungují omezeně i v létě. Majitel a kmenoví zaměstnanci to mají jako celoroční zaměstnání a věnují se údržbě, opravám, novým investicím. Spousta lidí to má jako sezónní práci a střídají léto – zima. Pokud tě taková práce láká, je nejlépe rozhlédnout se po nabídkách práce (inzerce, pracovní agentury).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

…to co topiči v letním kině…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Přesunou se do letních středisek?:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek