Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TF 7700 HSCI- Občas horší obraz

Dobrý den,

rád bych se zeptal někoho, kdo má zkušenost se satelitním přijímačem Topfield TF 7700 HSCI.

Firmaware je nový, asi před měsícem stažený z Antenexu (Firmware + tovární nastavení).

Sám jsem si vyměňoval (před měsícem) ve zdroji kondenzátory, protože poslední dobou velmi často docházelo k částečnému rozkostečkování (rozklad mpeg). A to i u studiových pořadů, filmů.. Po výměně kondenzátorů je zmíněný problém vyřešen, ale pozoruji ještě jeden- níže jej uvádím. Napětí na výstupu zdroje je velmi přesné dle označení na DPS.

Jde o to, že 7700 hraje skvěle při dobrém obrazu, kvalitní film, televizní noviny atd.

Ale jakmile hraje třeba postarší film a objeví se především tmavší pasáže, kde v popředí stojí například člověk, který je zaostřen, tak v tom jeho tmavším pozadí se objevuje (jak kdy) takový zvláštní šum na tmavších místech. Šum se zobrazí (podobné rozkladu mpeg), a téměř okamžitě se obraz zase vyčistí. Toto se stane během cca 1 vteřiny. Pokud je obraz (kamera) na tom stejném místě třeba 5 vteřin, je možné tento šum pozorovat dejme tomu 5x. Toto se stane během filmu třeba 20-50 x. Stane se to vyjímečně i u televizních novin, ale jen v reportáži s nočním prostředím, nebo málo osvětlené místnosti atd.

Mám pocit, ale nemám to zatím ověřené, že po zapnutí problém nějakou chvíli nevnímám, ale později, možná po 30 minutách ano. Nevím jest-li plácám, nebo to je zatím náhoda. Snad to tady doplním později, jak se věci mají. Tím by možná problém pocházel od něčeho teplého- zahřívá (přehřívá) se něco? Provozoval jsem jej i otevřený a ihned po vypnutí jsem sledoval teplotu (prstem- dotekem) a nezdá se mě, že by něco extrémně hřálo.

Prosím o pomoc, pokud víte co se s tím dá dělat.

Předem děkuji za jakoukoliv radu, odpověď.

Předmět Autor Datum
nemam ten satelit ale ak sa tyka nejakej HW zavady tak tak toto asi uz nevyriesis, to bude ale skor…
MM... 31.10.2011 22:58
MM...
.. ak mas k dispozicii aj starsie verzie FW skus aj nejaku starsiu :)
MM... 31.10.2011 22:59
MM...
Děkuji Vám pánové za příspěvky, signál i kvalitu mám: 96% úroveň a 93% kvalita. Jest-li je kabel, ne… poslední
Koala 01.11.2011 21:40
Koala

nemam ten satelit ale ak sa tyka nejakej HW zavady tak tak toto asi uz nevyriesis, to bude ale skor nieco so signalom (mas parabolu presne nastavenu, kvalitny kabel atd?) alebo ono sa moze jednat aj o bezne artefakty mpeg, a mas mozno len prehnane nastaveny jas na TV apod. skus trochu znizit jas na TV

Děkuji Vám pánové za příspěvky,
signál i kvalitu mám: 96% úroveň a 93% kvalita.
Jest-li je kabel, nebo konveror vadný, to nepoznám, ale plánuji návštěvu s tím satelitem ke kamarádovi, poté se uvidí... Koaxial je běžně prodávaný ve zdejším obchodě a "myslím" si, že jsem jej během instalace nepoškodil.
Starý Firmware bohužel nemám, pokusím se kontaktovat dovozce o zaslání starších verzí.
Pokud ale vím, tak třeba u PC BIOSů není možné zavést starší verzi BIOSu, tak si ani nejsem jistý, jest-li bude možné nahrát starší Firmware do satelitního přijímače.
Přesto zatím děkuji za rady...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru